DRØMMETREFF: Maren Mjelde fikk drømmetreff på frispark, men ESPN-kommentator Stephen A. Smith (nede t.v.) ble ikke imponert. Foto: NTB Scanpix
DRØMMETREFF: Maren Mjelde fikk drømmetreff på frispark, men ESPN-kommentator Stephen A. Smith (nede t.v.) ble ikke imponert. Foto: NTB Scanpix

ESPN-profil beklager sexistisk vits om Mjeldes drømmetreff

Sportskommentator Stephen A. Smith prøvde å være morsom. Det funket dårlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På torsdag tok det norske kvinnelandslaget et knallsterkt poeng mot mesterskapsfavoritt Tyskland i VMs andre gruppespillskamp. 

Tyskerne tok tidlig ledelsen, men Norge sikret seg 1-1 etter at Maren Mjelde scoret et nydelig frispark-mål.

Mjelde uttalte etter kampen at målet var: – Det vakreste jeg har scoret.

– Ville ikke ødelegge frisyren

Men ikke alle lot seg begeistre. ESPN sin ekspertkommentator Stephen A. Smith (47), mest kjent for å dekke basketball, fikk i oppgave å kommentere bildene av Mjeldes perlescoring. Det gikk heller dårlig, ifølge avisen New York Post.

– De unge damene (tyskerne, jour. anm.) ville virkelig ikke bli truffet i ansiktet, sa Smiths sidekommentator, og refererte til at noen av spillerne snudde ansiktet vekk da ballen kom mot dem.

– Nei, de ville vel ikke ødelegge frisyren, svarte Smith, og gjentok den «morsomme» replikken enda en gang.

Unnskyldte seg raskt

Ikke uventet tok mange sinte supportere til Twitter og krevde en unnskyldning. Og det fikk de også, i massevis. Smith tvitret hele fire unnskyldning på rad. Til slutt oppsummerte han det slik:

 

Ifølge New York Post er det ikke første gang Smith er i hardt vær for uttalelser på luften. I juli i fjor ble han suspendert i en uke for å ha sagt at noen kvinner «provoserer» menn til å være voldelige mot dem.