NÆRME: De to mennene som er mistenkt for drapet på Lisa Holm (17) jobbet på taket av låven til venstre. Kafeen Lisa jobbet på ligger i den rød bygningen til høyre. Foto: Roar Dalmo Moltubak
NÆRME: De to mennene som er mistenkt for drapet på Lisa Holm (17) jobbet på taket av låven til venstre. Kafeen Lisa jobbet på ligger i den rød bygningen til høyre. Foto: Roar Dalmo Moltubak

Kilder til TV 2: – Mistenkt kvinne har jobbet på samme kafé som Lisa (17)

BLOMBERG/OSLO (TV 2): Tre personer er pågrepet etter drapet på Lisa Holm (17).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svensk politi bekreftet lørdag at Lisa Holm (17) fredag ble funnet død ved en gård i Blomberg. De vet ikke når eller hvor Lisa ble drept. 

Flere kilder som TV 2 har snakket med sier at den mistenkte kvinnen var tilknyttet kafeen hvor Lisa Holm forsvant. Hun skal ha hatt et arbeidsforhold der for et års tid siden.

På en pressekonferanse lørdag ettermiddag fortalte politiet at Lisa ble funnet fredag. 

– Det ble gjort et interessant funn av Missing People, hvor politiet raskt ble koblet inn. Funnet kunne kobles til Lisa Holm (17). I forbindelse med funnet kom frivillige i kontakt med de mistenkte, som gjorde at politiet fikk interesse for dem, sa innsatsleder Martin Fredman på pressekonferansen. 

Tre personer er pågrepet i saken.

Ifølge Aftonbladet skal de tre personene som er anholdt, en kvinne og to menn, være utenlandske gjestearbeidere. De to mennene skal ha jobbet på taket av en låve som ligger omkring 10 meter overfor kafeen hvor Lisa jobbet.

Det var også her politiet fant en hanske som tilhørte Lisa. 

Kilder forteller TV 2 at de tre har bodd i Blomberg i rundt ett år, og at de trolig er fra Øst-Europa. 

Tre pågrepet

Svensk politi uttalte sent fredag kveld at de hadde funnet en død person i området hvor letingen etter Lisa Holm (17) har pågått. Politiet sa allerede da at det med stor sannsynlighet var Lisa Holm som var funnet. 

Det var politiet som fant den døde, men de vil ikke si noe om hvilken tilstand kroppen var i, eller om det var ytre tegn på vold. De har heller ikke ville si om Lisa ble funnet innendørs eller ute. 

Tekniske undersøkelser på funnstedet har pågått gjennom natten, og fortsetter lørdag. 

pressekonferansen natt til lørdag sa politiets talsperson at tre personer er hentet inn til avhør.

Politiet opplyser til TV 2 at de tre personene som ble innbragt av politiet nå har status som mistenkte. De to mennene er mistenkt for drap og kvinnen for å ha skjult en alvorlig forbrytelse.

– Hva har de mistenkte sagt i avhør?

– Det vil vi ikke kommentere, sier politiets talsperson Ulla Brehm til TV 2.

Ifølge TV 2s reportere på stedet sperret politiet fredag kveld av en stor gård rundt tre kilometer øst for huset der de tre ble anholdt.

Vil ikke bekrefte funnsted

Politiet ville ikke bekrefte akkurat hvor den døde kroppen ble funnet, men sier den omkomne ble funnet innen leteområdet utenfor Lidköping i Sverige.

Expressen meldte like før midnatt at et stort oppbud av politi-teknikere var ankommet den avsperrede gården for å gjøre undersøkelser. Like etter fortalte politiet om funnet av den døde personen.

Ifølge P4 Skaraborg er de tre innbragte et gift par i 30-årene, samt en annen mann. De ble kalt inn til avhør rundt klokken 20.00 fredag kveld, og ble senere anholdt. De tre personene ble hentet inn av politiet i en større stenbygning, og politiet måtte ifølge Expressen bruke makt for å få de med seg.

Savnet siden søndag

17 år gamle Lisa Holm har vært savnet i fem døgn, siden hun forsvant sporløst søndag 7. juni.

Like før hun gikk av arbeid i det lille tettstedet Blomberg søndag kveld, sendte Lisa en SMS til foreldrene sine som fortalte at hun skulle kjøre hjem på mopeden sin. Hjemturen til Skövde skulle ta omkring én time.

Da Lisa ikke kom hjem dro foreldrene for å lete etter henne. De fant mopeden med nøklene i tenningen.  

Kl. 21.30 den kvelden melder de datteren sin savnet. Tusenvis av frivillige har deltatt i søket etter 17-åringen. 

Merk: Tidligere skrev TV 2 at de tre hadde status som siktede. Dette stemmer ikke, da de kun har hatt status som mistenkt i saken da artikkelen ble skrevet.