Audi A6 fra 90-tallet kan være risikosport på bruktbilmarkedet. Men samtidig får du mye bil for pengene.
Audi A6 fra 90-tallet kan være risikosport på bruktbilmarkedet. Men samtidig får du mye bil for pengene.

Dette var statusbil – nå får du den for 20.000,-

Og det kan være mye bil for pengene! 

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Tenkte å se etter en god bil, med firehjulstrekk, og som har plass til to hundebur. Prisklasse i fra 15.000, til 20.000 kr.

Så lurte på om Audi A6 er en god bil? Hva slags motor bør jeg da satse på? Eller har du noen andre biler du kan anbefale? Helst med en litt morsom motor, som også klare dra en campingvogn?


Benny Svarer

 

Heisann! Det faktum at du må ha firehjulstrekk, setter helt klart ganske store begrensinger på utvalget her. Samtidig som du skal ha både sterk motor, god plass og litt morofaktor til omtrent samme pris som det ett sett med gode hjul koster.

Men noen alternativer finnes tross alt. Bilen du nevner, nemlig Audi A6, er ett av dem.
Samtidig er det vel ikke helt til å komme fra at Audi denne tiden var nede i en liten bølgedal rent kvalitetsmessig, og at det ikke er noe stort problem å finne bedre biler rent teknisk sett, fra samme tid.

På den annen side – Audien byr på det du er ute etter. Både plass, framkommelighet og litt spreke motorer. Samtidig har den etter min mening et pent og ganske tidløst design og kan være ganske velutstyrt også. I tillegg er en velholdt A6 fortsatt en komfortabel bil. Slik sett er den ikke noe dumt valg.

Når det gjelder motorisering mener jeg du bør holde deg til enten 1,8 T (150 hk bensin) eller 1,9 TDI (diesel). Begge er kurante og relativt greie motorer. Alt annet kan bli både dyrt og skummelt. Styr for all del unna 2,5 TDI, den motoren er direkte dårlig.

Risikosport

Når man skal bake så mye bil inn i et budsjett på 15.000-20.000 kroner, sier det seg selv at den blir både gammel, velbrukt og med høy kilometerstand. Så det å være nøye med å sjekke før kjøp blir veldig viktig. Bremser, forstilling, rust, servicehistorikk, registerreim, EU-kontroll, dekk – alt dette er viktig å sjekke før kjøp.

Er du ikke bilkyndig selv, så få med deg noen som er det. Biler i denne prisklassen er risikosport, uansett merke og modell.

Andre alternativer å sjekke ut kan være Subaru Legacy, men den har noe mindre bagasjerom og dermed mindre plass til hundebur. Mercedes E-klasse med 4Matic (firehjulstrekk) som på mange måter er lik Audien, er også ett alternativ.

En outsider å nevne kan jo være Peugeot Partner med 4x4. Da får du bare to seter, men nyere bil. Vi snakker 2008-modell med ca 150.000 km på telleverket for 20.000 kroner. Ikke morsom motor og ikke optimal trekkbil for campingvogn - men jeg hadde bare lyst til å nevne den for deg også.

Håper du fikk noen tips og råd her. Ønsker deg lykke til med bilkjøp!

Outsider: Peugeot Partner 4x4. Billig bil med plass til hunder og med firehjulstrekk.
Outsider: Peugeot Partner 4x4. Billig bil med plass til hunder og med firehjulstrekk.

Her er svenskenes bruktbil-favoritt

Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: