Ari Behn til TV 2: – Vi gleder oss til bryllupsfest!

STOCKHOLM (TV 2): Dagen før det svenske prinsebryllupet samles kongelige og andre celebre gjester seg for fest i Stockholms skjærgård. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag gifter prins Carl Philip (36) og Sofia Hellqvist (30) seg i Slottskirken i Stockholm, men allerede fredag kveld startet den overdådige bryllupsfesten.

Brudeparet arrangerer nemlig i kveld en privat vennefest i Stockholms skjærgård, og alle deres celebre gjester samlet seg på den røde løperen på kaien, før de ble fraktet med båt til halvøyen Skeppsholmen i skjærgården.

Der skal festen holdes i en underjordisk militærbunker, som til vanlig brukes som utstillingslokale – til tross for at det i dag er den fineste og varmeste dagen hittil i år i Stockholm.

Kjole med åpen rygg

Brudeparet var noen av de første som ankom den røde løperen foran pressekorpset. 

Sofia bar en lyseblå kjole med åpen rygg, og det oppmøtte presskorpset, samt publikum som sto rundt, kom med et gisp og applaus da hun viste seg.

– Hun ser utrolig flott ut. Samtidig mener jeg å se at hun har blitt enda tynnere rundt livet oppi alt. Det er kanskje ikke så rart at man blir litt stresset, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland. 

Ari gleder seg til fest

Kronprinsesse Mette-Marit ankom festen sammen med kronprinsesse Victoria av Sverige og prins Daniel. Rett bak fulgte prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Behn sier til TV 2 fra den røde løperen at han gleder seg til festen.

– Festen blir helt vidunderlig! For en dag! Vi gleder oss, stråler han.

– Hvem skal dere dele bord med?

– Det vet vi ikke ennå, sier han.

Saken fortsetter under bildeserien. 

Madde dukket ikke opp

Kronprins Haakon var ikke å se på den røde løperen. Han ankom derimot festen en stund senere, i bil.

Gravide prinsesse Madeleine av Sverige, som i disse dager kan føde når som helst, gikk heller ikke på den røde løperen. Hun og ektemannen Chris O'Neill valgte også å reise med bil istedenfor båt til festen, ifølge Expressen

Det har på forhånd vært knyttet stor spenning til om hun ville dukke opp på kveldens fest.

– Det kan hende at hun og Chris valgte å kutte ut båtturen og dra rett til Skeppsholmen på grunn av formen hennes, sier Totland.

Svært hemmelig fest

Totland forteller at kveldens fest er svært privat, så ingen presse er til stede.

– Samtidig er de veldig avhengige av pressen, og det har paret hele tiden vært bevisste på. I dag tidlig gikk det ut en beskjed til all presse om at festen vil starte på denne kaien, forteller Totland. 

Brudeparet selv har vært med å bestemme mat, blomster og musikk til festen. Den svenske stjerne-DJen Avicii skal spille for gjestene.

Vielsen skjer i morgen ettermiddag i Slottskirken i Stockholm. På gjestelisten står kongelige gjester fra både Norge, Danmark, Belgia, Hellas, Japan, Nederland og Storbritannia. Se hele gjestelisten på Kongebloggen

Du kan følge prinsebryllupet på TV2.no og TV 2 Nyhetskanalen i morgen fra kl. 14.00.