Andreas Mikkelsen håpet på pallen i Rally Italia, men så seg nødt til å bryte etter fjerde etappe fredag. Nå går han all in for power stage søndag. AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Andreas Mikkelsen håpet på pallen i Rally Italia, men så seg nødt til å bryte etter fjerde etappe fredag. Nå går han all in for power stage søndag. AFP PHOTO / JOSEP LAGO

Mikkelsen måtte bryte i Rally Italia

En ødelagt bakdemper sendte Mikkelsen på verksted. – Skal komme sterkere tilbake.

Ikke glem høydepunktene fra fredagens etapper: 23.10 på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

500 meter før mål under tredje etappe gikk det galt for Andreas Mikkelsen. Nordmannen kjørte nedi et hull med høyre bakhjul og ødela bakdemperen på samme side.

Mikkelsen kom i mål som nummer seks, trosset skaden og gikk for fjerde etappe. Denne gangen ble han nummer 40. 25-åringen valgte deretter å bryte og gikk dermed glipp av dagens seks resterende etapper.

– Det er veldig skuffende. Jeg hadde planer om å få med masse poeng, men sånn ble det ikke. Det var rett og slett en feil fra min side som gjorde at vi måtte bryte i dag. Men vi skal komme sterkt tilbake, sier Mikkelsen.

Østberg fikk snurr på bilen etter et møte med noen steiner. Så langt i Rally Italia ligger han på femteplass sammenlagt. Foto: Micke Fransson / Scanpix
Østberg fikk snurr på bilen etter et møte med noen steiner. Så langt i Rally Italia ligger han på femteplass sammenlagt. Foto: Micke Fransson / Scanpix

Hver etappe han mistet fredag, gav ham syv tilleggsminutter. Dette ble 42 totalt. Rallyføreren har gitt opp håpet om et godt resultat, men velger å kjøre videre lørdag for å lære etappene til neste år.

Søndag satser han alt på power stage. Her får de tre raskeste førerne opptil tre poeng ekstra videre i VM-sammendraget.

– Den prøven vant jeg i fjor. Nå har vi ikke så veldig mye å tape, så vi satser på maksimumspoeng på den, sier Mikkelsen.

Så langt i sesongen ligger Mikkelsen på andreplass i VM-sammendraget, 42 poeng bak Sebastian Ogier.

– Det er klart at poengmessig, så har Ogier muligheten til å dra på enda mer. Sånn sett er det ikke så optimalt, men jaja. Sånt skjer, sier han.

Følg med i vårt livesenter på Rally Italia.

Østberg fikk snurr på bilen

Også Østberg var uheldig fredag. Under fjerde etappe kjørte nordmannen på noen steiner og fikk snurr på bilen. Han kom til slutt i mål på 24. plass, rundt ett minutt (+54) etter Hayden Paddon på første.

Ellers har Østberg hevdet seg godt i Rally Italia. Etter totalt ti etapper, ligger han nå på en femteplass sammenlagt med tiden 50:10.5. Opp til Paddon, som leder, er det ett minutt og 50,4 sekunder. 

To varme dager igjen

Førerne er nå ferdig med seks av 22 etapper. Lørdag venter en lang dag med over 200 km. Da skal førerne også over hoppet "Micky's Jump" i Monte Lerno. Ifølge arrangørene "faller bakken bokstavlig talt bort under bilen". 

I tillegg til store steiner og trange veier, er heten en utfordring. Lufta holder nemlig 35°C, noe som tilsvarer 65°C inni bilen. Dette gir på ingen måte førere og kartlesere unntak fra å måtte kle seg i både brannsikkert undertøy og trelags kjøredress. Under hjelmen har de også balaklava.

Få et innblikk i hvordan det er i reportasjen til høyre.

Helgas WRC-meny på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo:

Fredag 12. juni kl. 23:10: Høydepunkter fra fredagens etapper
Lørdag 13. juni kl. 23:10: Høydepunkter fra lørdagens etapper

Søndag 14. juni kl. 12:00: SS24 Cala Flumini 2, direkte
Søndag 14. juni kl. 23:10: Oppsummering av Rally Sardinia
Mandag 15. juni kl. 22:40: Oppsummering av Rally Sardinia (reprise)