FØDSEL: Prinsesse Madeleine, Christopher O'Neill og deres datter prinsesse Leonore besøker Pave Francis i Vatikanet i 2015. (Foto: Stella Pictures)
FØDSEL: Prinsesse Madeleine, Christopher O'Neill og deres datter prinsesse Leonore besøker Pave Francis i Vatikanet i 2015. (Foto: Stella Pictures)

Kongelig baby-panikk i Sverige

Prinsesse Madeleine (33) er høygravid med sitt andre barn, og kan føde på samme dag som storebror prins Carl Philip gifter seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Begivenhetene står i kø hos den svenske kongefamilien om dagen. Til helgen skal prins Carl Philip gifte seg med sin forlovede Sofia Hellqvist. Dette skjer samtidig som prinsesse Madeleine har termin med sitt andre barn.

Stor spenning

– Det er naturlig at det knytter seg stor spenning i kongefamilien til hvordan prinsesse Madeleines snarlige nedkomst vil passe inn med helgens bryllupsfestligheter i Stockholm. «Madde» er høygravid og dagsventende – og fødselen kan skje når som helst, sier Kjell Arne Totland som er TV 2s kongehusekspert. 

Offisielt har det svenske slottet meddelt at hennes termindato er i slutten av juni, altså to uker etter prins Carl Philips bryllup.

I full beredskap

Men kongelige termindatoer har det med å endre seg, og det kan også skje i Sverige. Det mest ideelle ville være om den lille prinsen eller prinsessen venter med sin ankomst

– Jeg vet at man ved slottet i Stockholm er i full beredskap – og at man er forberedt på det som måtte skje og har planene klare for flere alternativer. Hvis ikke fødselen skulle inntreffe før, tror jeg kanskje Madeleine vil ta det forsiktig fredag for å kunne være til stede ved vielsen lørdag ettermiddag. Kanskje også bryllupsfesten etterpå, sier Totland.

Bryllupet i Stockholm  og en eventuell fødsel følger du på TV 2.no og Kongebloggen.