Mats Zuccarello Aasen er klar for å spille igjen etter hodeskaden. (AP Photo/Craig Ruttle)
Mats Zuccarello Aasen er klar for å spille igjen etter hodeskaden. (AP Photo/Craig Ruttle)

Zuccarello: - Jeg er klar til å spille igjen

Gjør comeback i egen veldedighetskamp neste fredag.

Mats Zuccarello er klar til å snøre på seg skøytene igjen og gjør comeback i kamp to måneder etter han pådro seg en alvorlig hodeskade. Det skjer neste fredag under Zuccarello All Star Game, hockeystjernens egen veldedighetskamp i Stavanger.

– Jeg spiller, lover en ordknapp Zuccarello overfor TV 2 Sporten.

Norges best betale idrettsutøver med en årslønn på cirka 35 millioner har holdt en meget lav profil i skadeperioden. Først etter at Rangers ble slått ut av sluttspillet av Tampa Bay Lightning, møtte han TV 2 og amerikansk presse i garderoben i Madison Square Garden.

– Jeg fikk kraniebrudd, og blod på hjernen som gjorde at jeg ikke kunne prate. Jeg mistet også følelsen i armen, og i ansiktet. Det var tøft i starten, og jeg var redd. Jeg kunne ikke gå, eller røre meg på de to-tre første ukene, uttalte Mats den gang.

Har fått logoped-hjelp
Zuccarello ønsker ikke å uttale seg mer til media før kampen i Stavanger.
Han har gått til logoped for å trene opp sin egen taleevne. Ordene kommer stadig lettere, og nå føler han seg frisk til å spille en kamp igjen - ikke om Stanley Cup-pokalen, men i sin egen veldedighetskamp fredag 19. juni i DNB Arena.

Zuccarello, som nå er hjemme i Norge på ferie, henviser ellers til en pressekonferanse i Stavanger dagen før kampen. Der vil han både snakke om framgangen etter skaden samt gleden ved å ta med seg gode lagkamerater fra New York Rangers til Norge for å skape inntekter for Right to Play.

Ishockeystjernens manager, Kevin Skabo, er henrykt over at veldedighetskampens aller største trekkplaster også vil bidra på isen i Stavanger fredag om en drøy uke.

– Jeg kan bekrefte at Mats gjør comeback på is i den kampen sammen med flere av hans gode venner fra Rangers. Det kommer til å bli en stor fest i DNB Arena, og Mats er veldig glad for at han selv kan være med å bidra på isen. Det blir også hyggelig for alle som har sikret seg billetter og får oppleve hans comeback i Stavanger. Billettsalget har vært veldig bra, og nå håper jeg Mats sin egen friskmelding gjør at DNB Arena blir utsolgt, sier Skabo til TV 2.

Derrick Brassard, Chris Kreider, Kevin Hayes og Carl Hagelin fra et av NHLs aller beste lag, New York Rangers, kommer alle til å være til stede både på pressekonferansen før kampen og selvsagt spille med Mats dagen etter.

Etter å ha samlet inn 1,3 millioner kroner til Right To Play sitt gode formål under fjorårets veldedighetskamp i Stavanger, satser Mats Zuccarello stort når suksessen skal gjenskapes i DNB Arena 19. juni. Gjestelisten med NHL-stjerner er enda fetere denne gang, og hockeyfesten krydres også med flere norske stjernene som Patrick Thoresen, Mathis Olimb, Jonas Holøs.

To showkamper
I år skal det spilles to showkamper i Stavanger denne junikvelden. Hovedkampen blir mellom Zuccas eget lag (bestående av NHL-stjerner og Norges hockeyelite) og kongepokalvinnerne fra Stavanger Oilers.

Som oppvarming får tilskuerne se et utvalg norske kjendiser boltre seg på isen: Jaa9 og OnklP, Mini Jakobsen, Kjetil Andre Aamodt, Jon Almaas, Morten Ramm, Henrik Elvestad, Roy Johansen, Johann Olav Koss og Nico & Vinz er klare. De to sistnevnte skal også opptre med eget show mellom kampene. I tillegg til showkampene skal det arrangeres veldedighetsmiddag med auksjon i beste amerikanske stil.


PS! Zuccarello All Star Game sendes på TV 2 Sportskanalen fredag 19. juni klokken 21.40.