STJERNENE: Neymar, Edinson Cavani, Lionel Messi, James Rodriguez, Alexis Sanchez og Carlos Tevez er noen av stjernene i Copa America.
STJERNENE: Neymar, Edinson Cavani, Lionel Messi, James Rodriguez, Alexis Sanchez og Carlos Tevez er noen av stjernene i Copa America.

Sjekk stjernene som skal herje i Copa America

Stjernene vil kappes om å skinne sterkest når Copa America starter.

Det er ikke langt mellom stjernene når Copa America sparkes i gang i Chile torsdag.

Fotballelskere har noen deilige uker i vente når det gjøres opp om den søramerikanske fotballtronen.

Uruguay er regjerende mestere, etter at de slo Paraguay 3-0 i finalen i Argentina for fire år siden.

Den gangen var det Luis Suárez og Diego Forlán (2) som scoret målene. Ingen av de to spissene er nå med. Forlán har lagt landslagskarrieren på hyllen, mens Suárez fortsatt er utestengt etter hans lille tygg i skulderen til Giogio Chiellini i VM i fjor.

Men det betyr ikke at de lyseblå er helt blottet for stjerner.

Det blir Edinson Cavani som skal lede troppene. Men det er først og fremst defensivt Oscar Tabarez er godt forspent denne gangen. Atletico Madrid-duoen Jose Giménez og Diego Godin utgjør et av de sterkeste midtforsvarene i turneringen.

Følg Copa America i Altomfotball

Brasil og Argentina røk begge ut i kvartfinalene sist, og er veldig revansjesugne. 

Argentinas landslagssjef Gerardo Martino råder over alt han har av offensive krefter.

Lionel Messi, Sergio Agüero, Gonzalo Higuain, Carlos Tevez, Ezequiel Lavezzi, Angel di Maria og Erik Lamela er alle karer som liker seg best på motstandernes banehalvdel. 

Martino får en utfordrende jobb med å holde hele gjengen motivert.

Brasil på sin side har gjort en del utskiftninger siden VM i fjor. Carlos Dunga må klare seg uten Marcelo og Luiz Gustavo, som begge er skadet.

Hele 17 av de 23 som representerte sambalandet på hjemmebane er byttet ut.

Det meste blir bygget opp rundt Neymar igjen. Nå har han veteranene Robinho og Diego Tardelli som sine angrepspartnere.

Midtforsvaret med Thiago Silva og David Luiz får fornyet tillit, og Hoffenheims ettertraktede Roberto Firmino får sjansen til å vise seg frem for et publikum utenfor Tyskland.

Følg Copa America i Altomfotball

Vertsnasjonens tilhengere har store forventninger til landets fotballhelter.

Og Chile har vel aldri hatt større sjanser til å vinne Copa America enn i år.

Alexis Sanchez, Arturo Vidal, Gary Medel, Charles Aránguiz, Matias Fernández, Mauricio Isla og Marcelo Diaz er alle i sin beste alder, og på eget gress er det forventet at de vil gå langt.

Colombia stiller også med et spennende lag. James Rodriguez var i storslag under VM i fjor. Radamel Falcao ønsker nok å vise seg frem etter en noe uheldig sesong i Manchester United. Noe som sikkert også gjelder Juan Cuadrado, som heller ikke hadde suksess etter at han kom til Chelsea.

Jose Pékerman har også nok å velge fra offensivt. I VM foretrakk han Teo Gutiérrez på topp i Falcaos skadefravær. Men han har også spillere som Carlos Bacca, Jackson Martinez og Luis Muriel tilgjengelig.

Stopperveteranen Mario Yepes er borte. Det samme gjelder midtbanespillerne Fredy Guarin og Juan Quintero.

Venezuela har fått motiverende hilsener fra uventet hold før turneringen, og må nok en gang stole på Salomon Rondon og veteranen Juan Arango dersom de skal følge opp den overraskende semifinaleplassen fra Argentina 2011.

Følg Copa America i Altomfotball

Semifinale ble det også på Peru, som endte opp med bronsemedaljene.

Veteranrekken Claudio Pizarro, Paolo Guerrero og Jefferson Farfan er dem som må gjøre jobben offensivt dersom de skal følge opp i år.

En annen veteran som fortsatt er med, er Mexicos midtstopper Rafael Marquez. 36-åringen har spilt 124 landskamper for grønntrøyene før turneringen starter.

Det er også noen «norske» innslag.

Jamaica har Sarpsborg 08-keeper Duwayne Kerr og Vålerengas spiss Deshorn Brown i troppen. Tidligere Brann-spiller Rodolph Austin har også fått plass.

Bolivia, Ecuador og Paraguay har også seriøse planer om å bli årets store overraskelseslag.