Siv Jensen: – De må tørre å høre hva innbyggerne mener

Samtidig vil de fremme et alternativ til avtalen om å ta imot 8.000 flere kvoteflyktninger over tre år. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fremskrittspartiet vil avholde folkeavstemning om kvoteflyktninger ved kommunevalget til høsten, opplyser Harald Tom Nesvik (Frp) etter krisemøtet.

– Vi vil nå fremme et forslag om at det i forbindelse med kommunevalget til høsten om at det skal avholdes en folkeavstemning, der innbyggerne kan få ta stilling til hvorvidt vi skal ta imot flere kvoteflyktninger eller ikke, sier Nesvik.

Vil du ha folkeavstemning? Stem til venstre!

Partileder Siv Jensen mener folkeavstemning er nødvendig for å se hva folket mener om avtalen de seks partiene ble enige om tirsdag. 

– Hvis de er så overbevist om at dette er riktig å gjøre, så må de også tørre å høre hva innbyggerne i Norge mener om denne saken, så nå er jeg veldig spent på hva de mener om det, sier Jensen til TV 2.

Fortsetter i regjering

Stemningen på krisemøtet var ifølge Nesvik god, og alle fikk sagt sin mening om temaet. Han sier de vil fortsette som før i regjering, men at partiet vil fremme et alternative forslag i Stortinget, samtidig som Syria-avtalen fra Høyre, Ap, Venstre, Krf, Senterpartiet og MDG blir fremmet.

– Vi vil fremme et alternativt opplegg når saken kommer til Stortinget i slutten av neste uke, sier Nesvik, og påpeker at de er mer opptatt av å hjelpe til i områdene i og rundt Syria.

Seks partier enige om avtale

Tirsdag ble alle partiene på Stortinget, foruten Frp og SV, enige om å ta imot totalt 8.000 flere kvoteflyktninger de neste tre årene. Årets kvote økes med 500 fra 1.500 til 2.000, mens vi skal ta i mot 3.000 ekstra i 2016 og 3.000 i 2017.

Flere i Fremskrittspartiet reagerte svært negativt på at regjeringspartner Høyre var en del av denne avtalen, og dermed trosset Frp.

– Erna Solberg og Høyre svikter nå sin regjeringspartner Fremskrittspartiet i en veldig viktig sak for Fremskrittspartiet, til fordel for et populistisk forslag og ønske fra hovedmotstander Jonas Gahr Støre. Det er ubegripelig! sa Frp-Nestor Carl I. Hagen til TV 2 tirsdag kveld.

Fremskrittspartiet trakk seg fra forhandlingene allerede forrige fredag, og viste da til vedtaket fra årets landsmøte. Der ble partiet enige om å ikke ta imot flere kvoteflyktninger.

Likevel havner mye av arbeidet med kvoteflyktningene i Frps fang, når flertallet i Stortinget er enige om avtalen. Finansminister Siv Jensen må skaffe penger, inkluderingsminister Solveig Horne må sørge for integrering, mens arbeidsminister Robert Eriksson må få dem i jobb.