Trakk våpen mot jente (14) i bikini – nå har han sagt opp

Videoen som viser hendelsen går verden rundt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En video som viser en hvit politimann som skyver en svart jente i bakken under en bassengfest i McKinney i den amerikanske delstaten Texas, har fått svært mye oppmerksomhet i USA. 

Politimannen David Eric Casebolt, som også trekker våpen mot flere tenåringer i videoen, har nå levert sin avskjedssøknad. Dette melder nyhetsbyrået AP.

Har mottatt drapstrusler

Politisjef Greg Conley i McKinney beskrev Casebolts handlinger som uforsvarlige på en pressekonferanse natt til onsdag norsk tid. Conley presiserte imidlertid at politimannen ikke er blitt tvunget til å slutte i jobben. 

Til tross for at David Eric Casebolt har levert sin oppsigelse, er handlingene hans fortsatt under etterforskning. 

Casebolts advokat, Jane Bishkin, bekrefter at Casebolt gir seg i politiet. Advokaten opplyser også at politimannen har mottatt drapstrusler etter hendelsen.

Casebolt har arbeidet i nesten ti år for politistyrken i byen. 

Jaget tenåringer i badetøy

Den elleve minutter lange videoen viser hvordan politiet jager ungdommer rundt. Flere av tenåringene er ikledd badebukser og bikinier.

Tenåringene fra McKinney, Texas, møttes ved badebassenget i solskinnet fredag. De hadde ikke tillatelse til å være der, og nektet å forlate stedet.

En stor gruppe politifolk kom til stedet og da ungdommene nektet å etterkomme politiets beskjeder, kom situasjonen ut av kontroll. Casebolt ble permittert etter episoden.

Tidligere denne uken ble det gjennomført en demonstrasjon ved en skole i byen.

Det har vært mange episoder av politifolk som bruker overdreven maktbruk i USA de siste årene. Mange hevder politiet har altfor lett for å trekke våpen, noe som også har resultert i at flere ubevæpnede mistenkte har blitt skutt og drept.