FREKK MELDING: Meldinger som dette skal advare svenskene mot ubeskyttet sex på ferie. Foto: AFP  / PATRIK LINDKVIST / MAGIC CIRCLE
FREKK MELDING: Meldinger som dette skal advare svenskene mot ubeskyttet sex på ferie. Foto: AFP  / PATRIK LINDKVIST / MAGIC CIRCLE

Frekke meldinger på do skal advare svenskene mot ubeskyttet Syden-sex

Svenskene skal også dele ut gratis kondomer på flyplassene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svenske helsemyndigheter går nye veier for å advare unge reisende mot seksuelt overførbare sykdommer. I sommer skal nemlig svenskene legge ut frekke meldinger på toalettsetene på flyplasser i store deler av landet. 

Fra 15. juni vil toalettbrukerne bli møtt med meldinger som: «Det er ikke her du får klamydia. Det er etter beachparty på Rhodos. Ta vare på deg selv i sommer. Bruk kondom.»

– Vi ønsker å sende ut et budskap på en ny måte. Hvis vi skulle sendt ut informasjonen i mer ordinære flater, ville vi sannsynligvis ikke fått den samme oppmerksomheten, sier Caroline Lundh, en av de ansvarlige for kampanjen, til nyhetsbyrået AFP. 

Kampanjen har fått navnet «Ligg lugnt», og er rettet mot personer mellom 20 og 30 år som skal på ferie. Denne gruppen bruker sjeldent kondom, og står i fare for å pådra seg kjønnssykdommer. 

Gratis kondomer vil også bli delt ut på flyplassene i forbindelse med kampanjen.

38.000 svensker ble smittet av HIV, gonoré eller klamydia i fjor.