Se video: Slik forsvarer Tooji sexscenen foran alteret

28-åringen stilte til intervju direkte på Nyhetskanalen. Her ble han også konfrontert og kritisert av kjendisstylist Erlend Elias Bragstad (32).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært et heftig døgn for Tooji Keshtkar (28) etter han sto frem som homofil og slapp musikkvideoen til låta «Father», hvor han har sex med en annen mann i en kirke.

Mandag kveld stilte Tooji på Dagsrevyen på NRK, hvor han på direkten fortalte at han hadde fått sparken fra kanalen etter han la frem idéen til den kontroversielle sex-videoen.

– Jeg var glad i jobben jeg hadde. Jeg var i gang meg å spille inn en ny runde MGP. Grunnlaget for at jeg fikk sparken var at musikkvideoen ikke var forenelig med å være et forbilde for barn, sier Keshtkar til Dagsrevyen mandag.

Hadde ikke tenkt å stå fram

Tirsdag morgen stiller artisten og stylisten sammen på Nyhetskanalen på TV 2.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt å stå frem som homofil, men nå ville jeg fremme en debatt for å skape likestilling, sier Tooji.

Kjendisstylist Erlend Elias Bragstad er selv homofil, og støtter Tooji etter at han kom ut av skapet. Det han derimot ikke støtter er måten det skjedde på. Etter musikkvideoen ble sluppet mandag, skrev Erlend Elias et innlegg på sin blogg hvor han stiller spørsmålstegn ved musikkvideoen.

Liker ikke sexfokuset

– Jeg er i likhet med Tooji også minoritet og homofil. Jeg er samisk og det kan være vanskelig å være homofil i dette miljøet. Homofili er noe stygt i kirken, og de som er homofobe mener det er mye fokus på sex, sier Erlend Elias som ergrer seg over sexfokuset homofile får.

– Sex har ingenting med homofili å gjøre i likhet med heterofile. Jeg synes det ødelegger det jeg har jobbet for. Vi må oppføre oss som fine mennesker selv om vi er homofile. Du ville kanskje heller ikke hatt sex foran et alteret?, spør Erlend Elias TV 2s nyhetsanker Elin Sørsdahl.

Erlend Elias forteller videre at han lever et A4-liv med mann og barn.

– Vi er som alle andre, og vi trenger ikke den måten å gjøre opprør på. 

– Var det nødvendig å provosere for å fremme saken? spør Sørsdahl.

Vil provosere

– Det er et kunstuttrykk som jeg vil skal provosere for å vekke en debatt. Det at homofili er en synd i kirken er feil. Menneskerettigheter må komme foran reliligion, sier Tooji til TV 2.

– Ville kirken reagert like sterkt om det var et heterofilt par som hadde sex foran alteret?

– Ikke bare setter jeg meg selv i en skuddlinje, men jeg setter alle jeg er glad i der. Jeg måtte velge bort jobben min i NRK, fordi jeg hadde lyst til å gjøre dette. Da jeg valgte dette prosjektet ble jeg avløst fra kontrakten, sier Tooji.

Mener det er støtende

Erlend Elias står derimot fremdeles på sitt, og mener sex i kirken er feil uansett hvilken legning man er.

– Jeg synes man tråkker på folk når man har sex i et hellig rom. Enten man er homofil, lesbisk eller heterofil. Du som et forbilde for så mange unge mennesker burde vise respekt overfor andre homofile og ikke fokusere på det med sexen, sier Erlend Elias.