Svensk journalist:
– Norge kan bli bedre enn Sverige

Den svenske journalisten og kommentatoren Simon Bank mener Norge ligger an til å bli bedre enn Sverige. 

Norge - Sverige 0-0

I en kommentar i den svenske avisen Aftonbladet skriver Bank at selv om kampen på Ullevaal ikke akkurat var noe fyrverkeri, viste den at Norge ligger foran sine naboer på ett par områder.

Aldrende Sverige
«Sverige kom til Ullevaal med en snittalder som ligger nesten fem år over Norge og selv om det til tider var synlig at det er forskjell på etablert og lovende, var det langt mellom hitlåtene», skriver han og understreker at mens Sverige er avhengig av en 34-årig Zlatan, så sitter Norge på spillere som er spennende og har utviklingsmuligheter. 

«Norge har satset på kvalitetstrening, på trenerutdanning og anlegg. De har tatt inn en hel generasjon med innvandrere og bygget laget rundt årgangene som spilte semifinale i U21-EM for to år siden», skriver han videre.

Det lille ekstra
Bank mener at spillere som Joshua King, Omar Elabdellaoui, Stefan Johansen og ikke minst Martin Ødegaard viser at Norge har det lille ekstra i forhold til Sverige. 

«King er fortsatt utviklingsbar og interessant. Ødegaard spiller landskamper som en voksen og ingen vet hvor karrieren hans tar veien. Elabdellaoui er dunderspennende og Stefan Johansen dirigerer hele Celtic».  

Sverige, som møter Montenegro på Friends Arena søndag, ligger foreløpig på andreplass i gruppe G i kvalifiseringen til EM i Frankrike i 2016.     

Den svenske kommentatoren avslutter med at han tror Sverige kvalifiserer seg til EM, men han stiller seg undrende til hva som venter etter det. 

«En kvalifisering og et EM venter i framtiden. Norge er foran Sverige der. Jeg håper virkelig at at U21-EM i sommer viser at Sverige forsøker å holde tritt med Norge».