– Som far og sønn får vi bedre dialog

Ingebrigtsen-familien mener deres suksess motbeviser logikken i Zlatans Ødegaard-utspill

Henrik Ingebrigtsen hadde fått med seg utspillet til den svenske storstjernen etter landskampen i går om at Ødegaard måtte bli voksen, og bryte båndene til faren før han kunne slå gjennom for fullt.

– Kanskje det er noe i det han sier, flirer Ingebrigtsen.

– Neida, for meg har det ikke vært behov for å bytte ut treneren, sier Ingebrigtsen, som mener han motbeviser kraften i Zlatans logikk.

– Kontroll

Gjert Ingebrigtsen er nemlig trener for alle sine tre sønner, Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen. Minstemann har sjokkert forrige uke med å sette verdensrekord for 14-åringer på 1500 meter, og faren er overbevist om at det i stor grad er en fordel å være tett på Jakob i den oppbygningsfasen han er nå.

– I og med at jeg er både far og trener så er det lettere å ha en dialog i det daglige i forhold til hva han ser for seg i det daglige, hvilke forventninger han har, hva som motiverer han, og hvilke mål han har. Jeg føler det er lettere å gjøre dette enn for en annen trener, eller bare foreldre som ikke er trenere. Jeg synes det er greit å kontrollere det, sier Gjert Ingebrigtsen til TV 2.

Han forstår likevel at folk er skeptiske til det de driver med, og forteller at de har måtte lære seg å leve med fordommer og synsing mot familiens idrettsliv.

– Det dukker opp både nett-troll og forståsegpåere som mener at man mener at vi kanskje tar for mye ut i ung alder. At vi trener for hardt. Jeg har full forståelse for at man er skeptisk, og hadde kanskje vært det selv hvis jeg sto utenfor, men vi føler at vi har relativt god kontroll på det, sier Ingebrigtsen til TV 2.

– Ærlige

I et foredrag til elevene på NTGU i går, fortalte en åpenhjertig Henrik Ingebrigtsen om litt av utfordringene med å ha faren sin som trener.

– Noen ganger kan det bli litt for tett. Vi mener begge to at vi har rett hele tiden. Men da gjelder det å diskutere og finne en løsning vi kan bli enige om, fortalte Henrik Ingebrigtsen til elevene.

Han er nemlig enig med faren sin i at man i lengden tjener mest på å kjenne hverandre best mulig i det daglige.

Gjert Ingebrigtsen påpeker også at det er viktig at de er en samlet familie.

– Jakob hadde ikke reist på høydetrening og samlinger hvis det ikke hadde vært for at Henrik og Filip allerede var der. Jeg hadde aldri sendt han dit alene. Men sammen med dem kan han få smake på hva som skal til for å lykkes.

Minstemann Jakob (14), mener han drar store fordeler av dette.

– Det er enkelt for meg. Jeg kan bare dilte etter Henrik og Filip, smiler han.