I ASFALTEN: Marit Bjørgen fikk noen solide skrubbsår under Oslo Skishow tirsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
I ASFALTEN: Marit Bjørgen fikk noen solide skrubbsår under Oslo Skishow tirsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Dette er Bjørgens hemmelige skade

Marit Bjørgen (35) har holdt en akillesskade skjult, og gikk også på trynet under Oslo Skishow tirsdag kveld. 

Rådhusplassen (TV 2): - Jeg har hatt problemer med akillessen i vår. Jeg har aldri hatt det før, men fikk det i starten av mai og har slitt litt med det, forteller Bjørgen til TV 2. 

SKRUBBSÅR: Marit Bjørgen pådro seg skrubbsår på skinken.
SKRUBBSÅR: Marit Bjørgen pådro seg skrubbsår på skinken.

Gikk på trynet

Det gjorde at skidronningen måtte stå over innspillingen av TV 2-programmet «Best av de Beste».

– Jeg var litt for tøff og offensiv de første turene i mai med litt lange løpeturer, forklarer 35-åringen. 

Hun har likevel trent mye rulleski etter skaden, og under Oslo Skishow på Aker Brygge tirsdag kveld stilte Bjørgen til start.

Hun fikk likevel hard medfart da hun deiset i asfalten i semifinalen, og pådro seg solide skrubbsår på låret og albuen. 

– Det ble bare noen skrubbsår, og det må man vel tåle, sier hun med et smil og understreker samtidig at det går bra med akillessen. 

Langrenn har blitt helårsbusiness

Rulleskirennene på sommeren har blitt ekstremt populære, og Åge Skinstad legger ikke skjul på at det har generert i betydelig økte inntekter for Skiforbundet. 

– Vi har vel nesten firedoblet inntektene de siste ni årene, og en av de grunnene som har vært med på å påvirke det er det helårsperspektivet. Vi vil være tilstede og vise oss frem gjennom hele året, og det tror vi er viktig for å markedføre sporten vår, sier den avtroppende langrennssjefen. 

Han trekker frem fotball som en idrett de har strukket seg etter.

– Det er jo fotball på TV-en gjennom absolutt hele året, og vi må jo bare prøve å lære av andre som er gode, sier han. 

Men i Norge ligger langrenn foran i popularitet blant TV-seerne. 

Ifølge Skiforbundet trakk showrennet på Aker Brygge en halv million TV-seere i fjor - og satser på flere i år. Det er det samme som landskampen i fotball mellom Norge og Sverige mandag. Da satt i tillegg MAX ny rekord med 544.000 seere. 

– Nå er det jo mye fotball hele tiden, mens langrenn nesten bare er det rennet her. Da blir det automatisk litt mer trykk rundt det. Men det er jo hyggelig for oss, sier Therese Johaug, og legger til:

– Langrenn har blitt mer og mer en helårsidrett, og man merker at interessen har blitt større hos det norske folk. Det er jo selvfølgelig noe vi setter veldig pris på, og det er veldig hyggelig å komme hit og se at det er så mye folk i løypa. 

Etter at Bjørgen får summet seg etter fallet støtter hun lagvenninnen.

– Det er jo vanvittig bra for sporten vår, og den oppmerksomheten vi kan få på sommeren er jo gull verdt for oss, understreker hun.  

Maiken Caspersen Falla vant showrennet for andre år på rad, foran Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng. Sondre Turvoll Fossli vant herreklassen foran Ragnar-Kristoffer Bragvin Andresen og Bendik Andersen.