Kjøpte unik Opel på auksjon – til «halv pris»

– Vi hadde strukket oss lengre om vi måtte ...

Denne oransje Opel Kadetten ble solgt på auksjon i helgen - til "halv pris". Faksimile: www.finn.no.
Denne oransje Opel Kadetten ble solgt på auksjon i helgen - til "halv pris". Faksimile: www.finn.no.

Det er litt rart. Helt vanlig hverdagsbiler - som det formelig "mysser" av - blir plutselig nesten helt borte.

Opel Kadett - av den gamle, klassiske typen med bakhjulstrekk, er et typisk eksempel på nettopp dette. Som sine forgjengere solgte den bra, og var en veldig vanlig familiebil i mange norske garasjer.

Billig, enkel og grei

Den var enkel, billig og fylte familiens bilbehov på en helt grei måte. Dette er såpass lenge siden at det var før servostyring, sentrallås og klimaanlegg var standard. I beste fall hadde man kassettspiller ...

Men så innimellom dukker det opp unike biler. Biler som er så godt som nye, og med unikt lav kilometerstand, selv om de har mange år på baken. 

Denne Opelen som ble solgt på auksjon i helgen er et godt bevis på nettopp dette. Den orange 1979 modellen har bare gått drøyt 100 mil på disse 36 årene, og er som ny! 

Sigrid har eid sin Kadett Rallye i 45 år!

Ble solgt for halv pris

Det var forventet at den skulle oppnå en skyhøy pris. Bilen har nemlig vært annonsert tidligere for 150.000 kroner, men har forblitt usolgt. 

Nå skiftet den eier for halve prisen. For 75.000 kroner er hva Opel-forhandleren Nord Auto AS i Steinkjer måtte betalte for den unike Opelen. 

– Vi hadde veldig, veldig lyst på denne bilen – så vi er glade for at den havnet hos oss etter en kort men intensiv budrunde. Det sier Øyvind Bjørgan, som er daglig leder i Nord Auto.

– Den sjarmerende og folkelige doningen fra 1979 har forresten nesten samme oransje farge som det er i logoen til forretningen vår. Vi synes det er litt moro!

Drømmedama forsvant i en sky av røyk og støv

Skal stå sammen med nybilene

Han forteller videre at bilen skal få stå i nybilutstillingen til daglig. 

– Ja, for den er jo nesten ny denne her, tross sine 36 år, humrer han...

– Vi tror mange husker denne bilen og at den vil løse litt opp og slik sett være en brekkstang for å komme i prat med folk, forklarer han videre.

– Dette er jo en bil veldig mange har et forhold til. I alle fall de som har levd en stund og det er gjerne de man finner som nybilkjøpere også, legger han til. 

Men han ser slett ikke bort fra at det kan bli noen kortere kjøreturer heller når været er fint og føret tillater det. Men noe lange turer blir det neppe.

– Vi er veldig fornøyde med at vi fikk tilslaget på 75.000 kroner, men hadde nok også vært villig til å strekke oss noe lengre om vi måtte.

Opel Kadett: En gang krydde det av dem på norske veier

Ta godt vare på den

– Det er klart det er en med litt ærefrykt at vi overtar en såpass unik bil som denne Kadetten,  jeg kan forsikre alle om at bilen skal tas hånd om på best mulig måte i framtiden.

Det er det liten grunn til å tvile på. Det regnet på auksjonsdagen, så de ventet til været ble bedre og hentet da bilen på tilhenger. Så det er med andre ord liten grunn til å tro at de kommer til å slite ut Opelen med det aller første...

Selv om Bjørgen tidligere har jobbet med Peugeot og Mercedes, så har han også et forhold til Opel. 

– Ja, absolutt! Min første bil var en Opel Manta så Opel er et merke jeg personlig har gode minner med fra langt tilbake i tid, forklarer den nybakte Opel-eieren som gleder seg til å vise fra klenodiet. 

Gammel Opel Kadett får Ferrari-eieren til å måpe