SKAPER REAKSJONER: Musikkvideoen til låta «Father» har skapt sterke reaksjoner rundt Tooji. Foto: Skjermdump fra musikkvideoen til «Father».
SKAPER REAKSJONER: Musikkvideoen til låta «Father» har skapt sterke reaksjoner rundt Tooji. Foto: Skjermdump fra musikkvideoen til «Father».

Dette ga Tooji (28) sparken i NRK

Artisten fikk valget mellom å lage musikkvideoen eller å slutte som NRK-programleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et stort intervju med nettstedet Gaysir står Tooji Keshtkar (28) frem som homofil.

Tooji har alltid holdt kortene tett til brystet om sitt privatliv. Men et møte med en person som jobber på en krisetelefon fikk han til å endre mening.

Samtidig som Keshtkar står frem med sin legning, slipper han sin nye, omtridte musikkvideo. Videoen til låta «Father», hvor han har sex med en mann foran alteret i en kirke, har fått sterke reaksjoner.

Mandag kveld gjestet Tooji Dagsrevyen på NRK, hvor han forteller om det han opplever som diskriminering etter at han sto frem.

– Jeg har definitivt møtt mye motstand i denne prosessen. Det var jo veldig kjipt å bli sparket av NRK for dette.

– Det må du utdype, sier programleder Atle Bjurstrøm.

– Jeg var glad i jobben jeg hadde. Jeg var i gang med å spille inn en ny runde MGP. Grunnlaget for at jeg fikk sparken var at musikkvideoen ikke var forenlig med å være et forbilde for barn, sier Keshtkar til Dagsrevyen mandag.

– Vi ville gjerne ha ham

Underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen, sier til TV 2 at Tooji hadde et valg før han fikk sparken.

– Vi fikk beskjed for en tid tilbake om at Tooji skulle lage musikkvideo med eksplisitt seksuelt innhold som vi oppfattet som ikke forenlig med å lede et barneprogram.

– I tillegg fikk vi vite at videoen skulle lanseres samme uke som lanseringen av finaledeltakerne i MGP jr. Da fikk han valget, for vi ville gjerne ha ham, mellom å være programleder for MGP jr. eller om han ville satse på musikken, sier Charlo Halvorsen til TV 2.