RASER: Biskop Ole Christian Kvarme (66) liker ikke at kirkerommet blir misbrukt. (FOTO: SCANPIX)
RASER: Biskop Ole Christian Kvarme (66) liker ikke at kirkerommet blir misbrukt. (FOTO: SCANPIX)

Den norske kirke raser mot Tooji-video: – Helt uakseptabelt

Tooji Keshtkar (28) sin nye musikkvideo skaper rabalder. 

Tooji Keshtkar (28) står frem som homofil på nettstedet Gaysir mandag. Samtidig lanserer han sin nyeste musikkvideo, Father.

– Dette er nok det viktigste jeg har gjort i mitt liv. Nå får det være opp til folk å tolke videoen, men for meg er det viktig å si at dette handler om den rene, utvetydige kjærligheten mellom to av samme kjønn som elsker hverandre. Som Amnesty sier: «Å elske er en menneskerett», og for meg må menneskerettigheter gå foran religion, sier en nervøs Tooji til nettstedet

I videoen ser vi at Tooji ha sex med en mannlig prest ved alteret i kirken.

Kirken er ikke begeistret

Men Den norske kirke synes ikke noe om videoen, og slår hardt tilbake i en pressemelding på sine nettsider.

– Jeg ble informert om saken etter at det var gjort vedtak i Frogner menighetsråd om å leie ut kirkerommet og opptakene var gjort. Uavhengig av musikkvideoens budskap og avsender er opptak av intime scener foran alteret helt uakseptabelt, og er en grov misbruk av kirkerommet, sier Oslo biskop.

Bryter med regler og forskrifter

– Kirkerommet skal aldri benyttes som visuell kulisse for seksuelle scener i en kommersiell produksjon. En tilsvarende scene mellom mann og kvinne ville vært like uakseptabel. Det som her har skjedd bryter med de regler og forskrifter vi har for bruk av kirkens rom. Utover dette er det ikke naturlig for meg å kommentere saken ytterligere, står det i pressemeldingen.

Det har ikke lykkes TV 2 å få en kommentar av Tooji Keshtkar.

Ikke samsvar

Frogner menighet fikk en henvendelse fra artisten Tooji Keshtkar den 20. april om lån av kirken til en musikkvideo/kortfilm. 22. april fattet Frogner menighetsråd vedtak om å gi tillatelse til at kirken kunne brukes.

27. - 28. april ble det gjort filmopptak. I etterkant har menigheten påpekt at det er scener i filmen som ikke samsvarer med den prosjektbeskrivelsen som lå til grunn for deres vedtak.