Madrid 20150429.
Real Madrid - Almeira 3-0.
Martin Ødegaard fotografert på benken på Estadio Bernabeu før Real Madrids kamp mot Almeira onsdag.
Foto: EFE / NTB scanpix
Madrid 20150429. Real Madrid - Almeira 3-0. Martin Ødegaard fotografert på benken på Estadio Bernabeu før Real Madrids kamp mot Almeira onsdag. Foto: EFE / NTB scanpix

– Benitez vil leie ut Ødegaard

Ifølge spanske AS kan Martin Ødegaard bli leid ut til en annen La Liga-klubb kommende sesong.  

Det er den den spanske avisen AS som mandag skriver at Real Madrids nye trener – Rafael Benítez – ønsker å leie ut Martin Ødegaard og Marco Asensio til en La Liga-klubb som kan gi de to talentene førstelagsspill. 

19 år gamle Asensio, som kom til Real Madrid samtidig som Ødegaard, kan bli lånt ut til klubben han ble hentet fra - Mallorca. 

For Ødegaard sin del er det Villarreal, Málaga og Betis som kan være aktuelle klubber. 

Skal være med Real Madrid på sesongoppkjøringen
Martin Ødegaard har i kontrakten sin at han skal være med på Real Madrids treningsleir til Australia og Kina og vil dermed bli leid ut fra august, ifølge AS. 

Ødegaard ble historisk da han debuterte for Real Madrid mot Getafe, 16 år og 158 dager gammel. Det gjorde ham til tidenes yngste spiller til å debutere for Real Madrid i La Liga.

Kan ikke garantere nok spilletid
Onsdag 3. juni bekreftet Real Madrid at Rafa Benítez blir Ødegaards nye sjef.  Benítez kan ikke garantere den norske 16-åringen nok spilletid på førstelaget og ønsker dermed å leie ham ut til en La Liga-klubb der han får spille mest mulig. 

La Sexta-journalisten José Luis Sanchéz sa til TV 2 i mai at det beste for Ødegaard er å bli leid ut til en annen klubb. 

– Han kommer til å være med på sesongoppkjøringen til Real Madrid i Australia og Kina, men jeg mener han bør leies ut. Det han trenger mest nå er spilletid. Å sette et ungt talent med så stort potensial på benken, mener jeg er en stor feil, sier han.