Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Tooji – hadde du turt å gjøre dette i en moské?

– Fint at du endelig kommer ut av skapet Tooji, men skulle ønsket at du gjorde det på en annen måte, skriver kjendisstylist og blogger Erlend Elias (32).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg støtter Tooji nå som han omsider offentlig kommer ut av skapet, som samisk og homofil skjønner jeg hvor utrolig viktig det er for muslimske gutter og jenter at kjente profiler tør å stå frem. All cred til han for det! Men, måten han gjør det på syntes jeg svært lite om.

Jeg er selv kristen og har min barnetro sterkt i behold, og syntes ikke sex har noe å gjøre i kirka – uansett legning. I to år nå har jeg jobbet aktivt for samiske homofile, hvor forskningsrapportene viser til de høyeste selvmordsratene, nettopp fordi kjønnsrollemønster og religion står såpass sterkt. Forståelig nok gjør det derfor prosessen med å komme ut og være seg selv mye, mye vanskeligere.

Når homofobe mennesker snakker om homofile er det med en gang relatert til sex, og hvor ekkelt det er. Når realiteten egentlig er at det bare er kjærlighet mellom to av samme kjønn, uavhengig av sex! Jeg jobber og står på i hvert intervju for likestilling, vi må bli likestilt med heterofile og det må bli en slutt på all sexfokuset rundt homofile, det er så mye mer enn bare sex, det er kjærlighet, samliv, familie, hverdager, oppturer, nedturer, det er et helt vanlig liv. Og for å bli tatt seriøst og få blitt likestilt tror jeg ikke veien er å kle seg halvnaken og ri en prest i en kirke. Det provoserer og setter denne kampen langt bakover i prossesen!

Fint at du endelig kommer ut av skapet Tooji, men skulle ønsket at du gjorde det på en annen måte. Jeg tror som sagt på Gud selv og jeg tror ikke Gud fordømmer noen for hvem dem er, men dette blir for gjennomsiktig og vulgært.

Tooji – hadde du turt å gjort dette i en moské?

Innlegget er hentet fra Erlend Elias' blogg, og gjengitt med tillatelse fra forfatteren.