Du tror det neppe når du får høre prisen ...

Broom-Benny tester en svært spesiell Lexus.

Lexus RC F er i Norge, og Brooms bilekspert Benny Christensen er en av de første som har fått prøve den.
Lexus RC F er i Norge, og Brooms bilekspert Benny Christensen er en av de første som har fått prøve den.

Veldig mye har handlet om hybrid hos Lexus de siste årene. Her hjemme selger de faktisk bare hybridbiler akkurat nå, men med ett unntak.

Det unntaket heter RC F og er en todørs sportscoupe. Bilen er akkurat kommet til Norge, og en av de første som har fått testet den er vår egen Benny. Han har nå hatt noen dager bak rattet i den knallblå Lexusen, det er tid for å ringe og finne ut hvordan det er:

Muskelbil

Ring, ring:

– Hei, Knut! Veldig hyggelig at du hadde dobbeltbooket deg slik at jeg har fått kjøre denne bilen. For nå har jeg hatt noen morsomme dager på jobben. Du verden for en bil!

– Det er såpass, ja.... Lexus har fått det til?

– Det er ikke så mange tilfeldigheter når Lexus bygger bil, vet du. Og når de bestemmer seg for å lage todørs sportsbil, gjør det de også skikkelig. Oppskriften er litt som en amerikansk muskelbil. Stor V8 på 5 liter, 477 hestekrefter og bakhjulsdrift. Med kjøreegenskaper som matcher kreftene, og et design som virkelig skiller seg ut fra mengden. Det har etter hvert blitt mange råskinnbiler som nesten ingen ser at har heftige saker under panseret. Her er det ikke sånn. Lexus-designerne har nesten gått amok, det er lenge siden jeg har kjørt en bil som har vakt så mye oppsikt, forteller Benny.

Dette er luksusbil til svært hyggelig pris

Heftig prislapp

– Men du Knut, aller først: Har du lyst til å gjette prisen?

– Hmmmm... V8, sikkert mye luksus, høyt forbruk og utslipp også, vil jeg tro. Da snakker vi vel fort kanskje en million kroner?

– Nei, vi gjør nok ikke det. Vi snakker ganske mye mer. Nærmere bestemt 1.545.000 kroner. Ja, enmillionfemhundreogførtifemtusenkroner. Kjøper du denne, fortjener du minst julekort fra Siv Jensen, her renner avgiftskronene inn!

Denne er derimot godt tilpasset norske avgifter

Sterkt vanedannende

– Slik sett er denne bilen alt annet enn tilpasset norske forhold. Likevel mener Lexus at de skal selge 10-15 stykker av den i året her hjemme. Og det må jeg si: De som blar opp og kjøper RC F har virkelig noe å glede seg til, sier Benny.

– Først og fremst er dette en veldig gjennomført sportsbil. Den har voldsomme krefter og gir godfølelse hele veien. Lexus har utstyrt den med en helt ny åttetrinns automat. 0-100 km/t går på 4,5 sekunder, og over 4000 omdreininger, åpenbarer det seg et helt utrolig lydbilde. Det er sterkt vanedannende! Lexus har forresten utstyrt den med fire forskjellige kjøreprogrammer, her er det bare å stille inn etter hva slags humør man er i.

Spare bensin

– Og hvordan har humøret ditt vært?

– He he,det har i alle fall ikke blitt dårligere av å få kjøre denne! Jeg har stort sett holdt meg i Sport.  Der kjennes bilen aller mest hjemme. Det finnes en Sport +-innstilling også, men den er nok mer beregnet på banekjøring, det blir litt vel masete til vanlig landeveiskjøring.

– Jo, og så er det ett program her som jeg synes er helt meningsløst. Det heter Eco, her skal man altså spare bensin! Jeg kan ikke tenke meg at det brukes andre ganger enn når man har grisekjørt så mye at tanken snart er tom, og det er litt for langt til neste bensinstasjon! Jeg har i alle fall holdt meg langt unna det programmet! 

Slik kan det også være å teste bil ...

Snur seg og glaner

– Men du, vi må si litt om designet også! Her er det så mange vinkler og effekter, at jeg nesten ble litt svimmel i starten. Det ser ut som Lexus-designerne bare har bestemt seg for å gjøre mest mulig, overalt. Til å begynne med syntes jeg fronten bare var merkelig, det hjalp å venne seg litt til den, men fortsatt vet jeg ikke om jeg kan si at jeg liker den eller ikke...

– Skrått bakfra er den kjemplekker. Hekken i seg selv er mer spesiell, enn vakker. Det samme er forresten ståa innvendig. Det skjer MYE her. Men det skal sies: Bilen vekker virkelig oppsikt! Folk snur seg og glaner. Og når jeg har vært en snartur på butikken, har jeg flere ganger opplevd at noen har stått og ventet, for å prate om bilen og få vite litt mer om hva dette egentlig er. Så der har Lexus helt klart truffet noe!

Godt voksne

– Perfekt bil for en mann som deg, som akkurat har rundt 50, men fortsatt elsker å kjøre bil?

– Ja, hadde det bare ikke vært for prislappen, så! Bortsett fra den, er dette en bil det er umulig å ikke like. Og vi bør jo legge til at den faktisk har noen praktiske egenskaper også. Baksetet kan faktisk brukes, også av voksne. Litt bagasjerom er det også her, nærmere bestemt 330 liter. Jeg tipper det akkurat duger til et par golfbager.

– I store markeder som USA, er nok dette en bil som kjøres av godt voksne menn som liker å komme seg kjapt til og fra golfbanen, og som ikke har noe imot at bilen deres vekker oppsikt både underveis og på parkeringsplassen. Jeg håper for deres del at de også har sansen for litt inspirert kjøring. For da er RC F virkelig på hjemmebane!

Vi kommer tilbake med mer om RC F så fort Benny har gjort seg ferdig med testen.

Rune kjøpte drømmebil til 4,3 millioner – usett! 

Lexus feirer – og slik startet suksessen