ARBEIDSKAR: Alexander Tettey skal spille i Premier League neste år. Likevel kan han tenke seg en jobb ved siden av. MONTASJE: TV 2/Scanpix
ARBEIDSKAR: Alexander Tettey skal spille i Premier League neste år. Likevel kan han tenke seg en jobb ved siden av. MONTASJE: TV 2/Scanpix

Premier League-spiller søker deltidsjobb

Alexander Tettey oppfordrer de som har et jobbtilbud han kan kombinere med spill i Premier League til å ringe ham.

LILLESTRØM/ULLEVAAL (TV 2): I mai vant Alexander Tetteys Norwich opprykksfinalen fra Championship til Premier League. Etter ett år på det nøst øverste nivået av engelsk fotball er Tettey og Norwich tilbake i det gjeve selskap.

Det er selvsagt lukrativt for både Tettey og klubben, men 29-åringen er på ingen måte blasert.

Han kommer nå, via TV 2, med en åpen henvendelse om noen kan tilby ham en deltidsjobb.

– Hvis noen har et jobbtilbud til meg, så er jeg villig til å lytte, smiler Tettey.

Det handler selvsagt ikke om pengene, men om å dra fokuset over på noe annet.

– Jeg tror det er veldig viktig at vi har noe annet å gjøre og tenke på enn bare fotball, forklarer han.

Papparollen forandret mye

Midtbanespilleren har ved siden av fotballkarrieren studert på deltid, noe som ble satt på pause da han ble far i fjor. Farsrollen stjal det som var av studietiden, men han begynner etter hvert å bli klar for noe nytt.

Da kan en deltidsjobb være aktuelt.

– Dersom det er noen som har noe jeg kan gjøre som har med sport å gjøre, så er det bare å ringe, sier Tettey som virkelig har fått øynene opp for hvilken stor jobb det er å være forelder.

– Å være far er jo en hel jobb det, så alle mødre som er mye med barna skal ha stor klapp på ryggen for jobben. For det er ikke enkelt.

– Laget trenger forsterkninger

Tettey presiserer at han aldri tok helt av etter opprykket, og med en slik innstilling virker det som beina er godt plantet på jorden.

Glad og lykkelig over opprykket har han ikke snakket med Norwich om fremtiden, men han tar det som en selvfølge at han skal være med videre.

Han frykter ikke at laget, som så mange andre nyopprykkede, ruster kraftig opp i sommer.

– De kan gjerne investere stort, for laget trenger forsterkninger skal vi overleve i Premier League. Og det vil jo både jeg og de som driver klubben, sier Tettey.

Denne sesongen var midtbanespilleren stort sett fast inventar på midtbanen til Norwich, og med to år igjen av kontrakten har han ingen grunn til å tro noe annet enn at han er tiltenkt en rolle også neste sesong.

Vil videreutvikle suksessen

Tettey er bare én av en håndfull norske landslagsspillere som har opplevd suksess med klubblaget sitt denne sesongen.

Han håper at Høgmos menn kan dra nytte av det i kampene som kommer; treningskampen mot Sverige mandag og EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan neste fredag.

– Det betyr veldig mye at vi har så mange spillere som gjør det bra i utlandet. Det er nå vi kan profittere på det, og forhåpentlig kan de som har prestert bra fortsette å prestere bra også på landslaget.