Super-Helland senket Vålerenga med to (!) kunstscoringer

Pål André Helland og Rosenborg vant toppkampen mot Vålerenga.

Vålerenga-Rosenborg 1-2

Se videosammendrag øverst!

Med to elegante og vakre kunstscoringer på Ullevaal viste landslagsuttatte Pål André Helland at han absolutt har noe i rødt, hvitt og blått å gjøre.

Landslagstrener Per-Mathias likte nok både den første og den andre chip-scoringen fra 25-åringen, som etter å ha senket Vålerenga nok er minst ett hakk nærmere spilletid mot enten Sverige eller Aserbajdsjan den kommende uken.

Lite hjalp det for Vålerenga at Deshorn Brown reduserte drøye 20 minutter før slutt, for etter en underholdende og morsom affære på Ullevaal var det altså gjestene fra Trondheim som kunne juble for tre poeng.

Ingebrigtsen: – Bayern får ikke kjøpe Pål!
Kåre Ingebrigtsen var naturligvis en godt fornøyd med det han fikk se ute på Ullevaal-matten.

– Dette var fantastisk bra. Vi underholder, vi har god kontroll på kampen og er gode gjennom 90 minutter, sier RBK-treneren og fortsetter med å gi skryt til dagens trønder Pål André Helland:

– Jeg synes vi er gode, og i perioder er vi fryktelig gode. Og Pål er god. Det er vanskelig å forsvare seg mot Pål, han har et unorsk preg. Den er ikke helt borte den der Robbben-sammenligningen. Han er litt den samme spillertypen. Men Bayern får ikke kjøpe Pål!

Helland: – Det gikk jo greit i dag
– Dette var bare helt utrolig. At vi klarer å fylle Ullevaal og at vi i tillegg vinner – det finnes ikke noe bedre enn det, sier Pål Andre Helland.

Om de to praktscoringene hadde han svaret klart:

– Det var bare å chippe ballen over keeperen det, smiler 25-åringen, som er en del av troppen som møter Sverige i privatlandskamp på mandag og Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringskampen på fredag.

– Det gikk jo greit i dag. Jeg dreit meg ikke ut i hvert fall, flirer dagens Rosenborg-helt.

Rekdal: –Rosenborg vant fortjent
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var en skuffet, men også fattet mann etter å ha sett poengene glippe mot topplaget.

– Dette var en fortjent seier til Rosenborg. Vi klarer ikke å kommer i gang slik vi ønsker. Vi blir stående å forsvare oss i hele 1. omgang, og i 2. omgang får de to kjappe mål som gir dem den nødvendige boosten. Men vi kriger hele veien inn og vi er ikke langt unna 2-2, sier Vålerenga-treneren, før han legger til:

– På en annen side er vi jo heldige som ikke taper 0-3.

Frisparkkanon fra Helland
Det var gjestene fra Trondheim som så hvassest ut innledningsvis, og like før kvarteret var unnagjort på nasjonalarenaen var Pål André Helland bare et par knepp til høyre fra å sende Rosenborg i ledelsen. 25-åringen dunket til på et frispark fra nærmere 25 meter, men heldigvis for hjemmelaget endte suseren fra kantspilleren opp i krysstolpen. 

Like etter ble det action i motsatt 16-meteren. Sivert Heltne Nilsen fikk ballen på fem meter, men lykkes ikke i å presse skuddet under André Hansens tverrligger. To minutter seinere var det Rosenborg sin tur igjen. Tidligere VIF-spiller Simen Strandberg headet mot mål, men Michael Langer reddet før Vålerenga-forsvaret fikk klarert.

Stor dobbelsjanse
Etter at Rosenborg hadde styrt det meste ute gjennom de første 20 minuttene, kom Vålerenga stadig mer med. Det var uansett de hvitkledde som stod for de største sjansene, og i det kampuret passerte 30 minutter fikk gjestene to sjanser til å sette inn lørdagens første Tippeliga-mål.

Mike Jensen dunket til, men Langer fikk reddet både danskens skuddforsøk og returen fra Alexander Søderlund. Da lagene gikk til pause et lite kvarter seinere stod det fortsatt 0-0 mellom de to tabellnaboene, etter at Rosenborg hadde vært det mest toneangivende laget på Ullevaal de første 45 minuttene.

Jensen: – Vålerenga spiller primitivt
– Rosenborg er gode, og i 1. omgang har de vært bedre enn oss, vedgikk Christian Grindheim til C More før han gikk i garderoben.

Rosenborgs Mike Jensen la ingenting i mellom da han overtok mikrofonen etter VIF-kapteinen.

– Vi styrer kampen og har full kontroll på Vålerenga. I dag spiller de primitivt, kom det fra dansken.

C More-ekspert og tidligere Rosenborg- og Vålerenga-spiller Steffen Iversen var også klar i talen.

– Rosenborg har vært klart best de første 45 minuttene, sa Iversen.

«Kunstdobbel» fra Helland
Selv om VIF-trener Kjetil Rekdal nok gjorde sitt for å piffe opp spillerne sine før den andre omgangen, startet også den med Rosenborg-dominans. Etter fem minutters spill skulle bortefansen virkelig få noe å juble for. Pål André Helland kom alene med Langer og på elegant og frekt vis chippet landslagsspilleren inn 1-0 forbi en utspilt VIF-keeper.

Men det stoppet ikke med det. Bare fire minutter etter dagens første Ullevaal-scoring skulle den sitte på ny for trønderne. Og nok en gang var det Helland som kunne juble aller høyest. Neste på samme måte som med det første målet chippet kantspilleren ballen iskaldt over Langer – og dermed stod det 0-2 på Ullevaal!

Redusering og ny spenning
Og Kåre Ingebrigtsens gutter fortsatte å presse. Hadde det ikke vært for en svært opplagt Langer i Vålerenga-buret kunne det fort stått både 3-0 og 4-0 da det gjenstod en liten halvtime. 
I stedet var det hjemmelaget og nærmere bestemt innbytter Deshorn Brown som kunne juble for scoring noen minutter etter.

Grindheim curlet et frispark inn i feltet – der Brown satte pannebrasken til og headet ballen ned mellom beina på Hansen i RBK-buret og i mål. 1-2 var et faktum, og det var ny spenning i kampen.

Etter en fartsfylt og underholdende avslutning på lørdagens toppkamp, blåste dommer Tom Harald Haugen litt ekstra lenge i fløyten – og med det troner fortsatt Rosenborg øverst på tabellen i det vi er inne i den 12. serierunden i Tippeligaen.

Slik startet lagene:
Vålerenga: Langer, GUnnarson, Tollås Nation, Wæhler, Näsberg, Fredheim Holm, Grindheim, Lindkvist, Zahid, Braaten.
Rosenborg: An. Hansen, Svensson, Eyjólfsson, Strandberg, Dorsin, Jensen, Selnæs, Midtsjø, Helland, Søderlund, Mikkelsen.

Sjekk Tippeliga-tabellen på altomfotball.no!