Historisk TV-øyeblikk på Åråsen søndag:
– Helt unikt

For første gang i historien kan TV-seerne få se kampen fra dommerens «øyne».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Lillestrøm-Viking søndag kl. 20.00 på TV 2 Zebra og tv2sumo.no!

Se TV 2s reportasje om dommerkameraet i videovinduet øverst!

– Vårt ønske er å bidra til å utvikle TV-sendingene, sier administrerende direktør i Ullevaal Media Center Svein Graff til TV 2.

Under søndagens hovedkamp i Tippeligaen mellom Lillestrøm og Viking får nemlig TV-seerne muligheten til å se kampen fra en synsvinkel de neppe har sett en Tippeliga-kamp fra tidligere.

Oppgjørets hoveddommer, Ola Hobber Nilsen, drar nemlig på seg en vest under dommerskjorten, og gjennom et knapphull skal Nilsens opplevelse av kampen foreviges gjennom et kamera på størrelse med en bukseknapp.

– Dette blir et historisk øyeblikk, og derfor er det selvsagt ekstra morsomt at det skjer i Tippeligaen, sier Graff før han fortsetter:

– Det kommer til å gi TV-seerne en helt ny og unik opplevelse. Det at man kan se kampen fra dommerens synsvinkel høres fantastisk gøy ut.

Ikke bare dommeren
I tillegg til dommer Nilsen, kommer også Lillestrøm-trener Rúnar Kristinsson utstyres med kamera under kampen.

– Vi har ført en saklig og god dialog med både klubbene, forbundet, dommerne og TV 2. Alt er vurdert og klarert, sier Graff som svarer følgende på spørsmål på om seerne noen gang vil få se spillerne utstyrt med kamera «på» drakten:

– Dette er et pilotprosjekt, og vi har en drøm om at vi en gang i fremtiden skal kunne få til det, ja.

– Vil dommeren også være utstyr med mikrofon?

– Ikke per nå, men vi tenker at vi før eller siden skal kunne servere seerne utdrag med lyd. Det blir veldig spennende, sier Graff entusiastisk.

TV 2s sportssjef: – Jeg er stolt
Sportssjef i TV 2 Vegard Jansen Hagen er svært fornøyd med at TV 2 nå tar steget og gjennomfører det som vil være et historisk øyeblikk i TV-produksjonen av fotballkamper.

– Jeg er stolt over at det er Tippeligaen og TV 2 Sporten som bryter denne barrieren, og jeg vil benytte anledningen til å rose alle de involverte. Klubbene, spillerne, NFF, Ullevaal Media Center og Norsk Toppfotball bidrar sammen til at vi får sjansen til å føre seerne enda tettere på spillet. Dette er en drøm for fotballelskere, sier Jansen Hagen, som ikke er i tvil om at hendelsen kommer til å få oppmerksomhet også utenfor landegrensene.

– Fotball produseres i dag på et så høyt nivå at det er vanskelig å flytte grenser, men dette grepet vil gi Tippeligaen internasjonal oppmerksomhet. TV 2 Sporten elsker Tippeligaen. Og nå kommer vi og seerne tettere på enn noen gang.

I likhet med Graff drømmer også Jansen Hagen om at seerne en gang skal få oppleve fotballkamper fra spillernes perspektiv.

– Vi jobber sammen med fotballen for etter hvert å kunne tilby seerne bilder også fra spillernes perspektiv. Når vi har polstringen godkjent, skal Tippeligaen også bryte denne barrieren.

Under morgendagens kamp vil du på TV 2 Zebra få se klipp fra dommerens synsvinkel på TV. På TV2.no kan du følge hele kampen med «dommerens øyne».