«SPESIELT»: Det er ordet Erik Hamrén bruker for å beskrive det Martin Ødegaard har oppnådd. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Montasje: TV 2.
«SPESIELT»: Det er ordet Erik Hamrén bruker for å beskrive det Martin Ødegaard har oppnådd. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Montasje: TV 2.

– Vi har ingen som Ødegaard

Erik Hamrén innrømmer at Sverige ikke har talenter i samme klasse som den norske vidundergutten, men ser positivt på fremtiden.

Oslo (TV 2): Norge mot Sverige på Ullevaal mandag er en kamp mellom to naboland, men også en kamp mellom nordens største fotballstjerne og det som er nordens største fotballtalent.
Det har blitt spekulert i om norske Martin Ødegaard kan bli like stor som Zlatan Ibrahimovic i fremtiden. Norges landslagssjef omtaler Ibrahimovic som tidenes største i nordisk fotball.

Den svenske landslagssjefen syns ikke sammenligningen mellom 16-åringen og den 33 år gamle superstjernen er rettferdig.

– Om man ser på kroppsbygningen deres så er det en stor forskjell på hvordan de er bygd. La Ødegaard få være Ødegaard. Jeg kjenner for lite til ham, men for meg kommer det ikke til å finnes en ny Zlatan. På den måten han dominerer for oss, så kommer det til å gå lenge før det kommer en ny som er like dominant, sa Hamrén på pressekonferansen han avholdt i Nydalen lørdag.

– Også kan det skje mye fra man er 16 til 33. Etter hva jeg har forstått så er det flere unge spillere som har dukket opp i Norge. Det er selvsagt positivt, men man vet aldri hvilken vei det tar.

Han er usikker på om Ødegaard kan bli like stor som Zlatan, men sier at svenskene neppe har et like stort fotballtalent.

– Vi har ingen 16-åringer som spiller i Real Madrid. Det sier jo seg selv at når du gjør det og spiller på landslaget, så er det spesielt, sier Hamrén på spørsmål fra TV 2.

– Vi har jo den store med Zlatan, men hvem som blir den neste er vanskelig å si. Jeg ser imidlertid veldig positivt på fremtiden, vi har et U21-landslag som har kvalifisert seg til EM gjennom å slå ut Frankrike, som Norge gjorde i U21-sluttspillet i Israel. Det er jo det laget Norge bygger på i dag.

Han bekreftet også at Zlatan kommer til å spille på mandag.

– Hvor lenge vet jeg ikke, men det er en avveiing hvor mye han skal spille. Han er veldig spillesugen, sier Hamrén.

Den tidligere Rosenborg-treneren sier han har stor respekt for Norge. Han mener sågar at laget er bedre enn sitt rykte.

– De er mye bedre enn rankingen tilsier. De fikk en del tap da Per-Mathias Høgmo begynte som landslagssjef, men nå er det begynt å sette seg, sier Hamrén.

– Hvilken enkeltspiller frykter du?

– Jeg frykter aldri noen motstandere slik, men jeg har stor respekt for spillere og Norge. De har mange unge spillere og noen av dem kan bli veldig store. For eksempel Ødegaard, sa Hamrén som også roste tidligere adepter i Rosenborg.

– Jeg syns Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred er to fantastiske foballspillere. De gjorde en veldig god jobb for meg.