Tiki-taka-fotball da Suárez og Neymar ble Barcelona-helter

Barcelona senket «Den gamle dame» i Berlin.

Juventus-Barcelona 1-3

Se sammendrag øverst!

Ivan Rakitic, Luis Suárez og Neymar sørget med hver sin scoring for at Barcelona fikk akkurat det de trengte for å gå helt til topps i Mesterligaen; nemlig flere mål mer enn Juventus.

Álvaro Moratas scoring for «Den gamle dame» var altså til liten nytte, og etter 90 fartsylte minutter pluss fem like fartsfylte overtidsminutter var det altså Messi og co som kunne juble for seier.

Neymar: – Dette viser at hardt arbeid nytter
Kampens siste målscorer, Neymar, var naturligvis svært glad for å ha vunnet sitt første Mesterliga-trofé.

– Det finnes egentlig ikke ord for å sette ord på disse følelsene. Det er følelser jeg aldri har kjent før, sier Neymar til Viasat.

Denne sesongen vant Barcelona både den spanske cupen, La Liga og Mesterligaen.

– Vi har vunnet alt, og nå er jeg bare utrolig lykkelig. Dette hadde jeg aldri sett for meg. Det bare viser at hardt arbeid nytter. For vi har virkelig jobbet hardt hele veien, sier den brasilianske superstjernen.

Pogba: – Vi var nære i dag
Juventus' Paul Pogba skulle kanskje hatt straffe et lite stykke ut i 2. omgang, men dommeren vinket spillet videre, uten at franskmannen bar nag av den grunn.

– Jeg mener at det er straffe, men det er dommeren som bestemmer. Jeg kan ikke gjøre noe med det. Av og til dømmer dommerne straffe, av og til ikke. Jeg depper ikke, sa Pogba etter kampen.

– Vi var nære i dag, og vi hadde troen. Men Barcelona hadde noe ikke vi hadde i dag, nemlig evnen til å sette ballen i mål. Det er bare å gratulere dem, de vant fortjent i dag, fortsatte 22-åringen.

Saken oppdateres!

Tiki-taka og 1-0
Juventus stod høyt i banen innledningsvis, men det skulle ikke ta mange minuttene før det smalt fra Barcas stjernegalleri. Etter de sedvanlige og rolige pasningene oppover i banen åpnet Messi hele Juve-forsvaret med en utsøkt tversoverpasning til Jordi Alba.

Backen la ballen fint ned til Neymar, som igjen fant Andrés Iniesta og etter et klassisk tiki-taka-angrep kunne Ivan Rakitic sette inn 1-0 bak en sjanseløs Gianluigi Buffon i Juventus-buret.

– Som forventet
Ti minutter etter kveldens første scoring var det kun en svært habil Buffon som hindret Barcelona i å doble ledelsen. Luis Suárez la ballen tilbake til høyreback Dani Alves som brant til fra 16 meter, Buffon slengte seg «feil» vei, men utrolig nok greide den aldrende italieneren å strekke ut den ene armen og avverge nok en Barca-scoring.

Etter hvert som tiden gikk kom Juventus seg mer opp i banen, og greide å stoppe Barcelona tidligere enn det de hadde greid i begynnelsen av omgangen. Ved et par tilfeller spilte italienerne seg også frem til noen gode sjanser, men verken Marchisio eller Álvaro Morata lykkes i å overliste Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet..

– Dette har vært som forventet, uttalte Viasat-kommentator Roar Stokke da lagene gikk til pause etter 45 intense minutter på Olympiastadion.

– Barcelona styrte det i starten, men nå ser man at det har jevnet seg ut, og Juventus har kommet seg høyere i banen, kom det fra sidekommentator Vidar Davidsen.

Nydelig forarbeid før 1-1
Tre minutter ut i 2. omgang var det igjen nære på for de spanske seriemesterne etter at Suárez ble spilt gjennom av målscorer Rakitic. Suárez kom alene med Buffon, men nok en gang var 37-åringen på rett plass til rett tid og Juventus slapp med skrekken.

Barcelona fortsatte å holde presset oppe, men de svart- og hvitstripede hadde på ingen måte gitt opp, og da det gjenstod en drøy halvtime av Mesterliga-finalen sørget Álvaro Morata for at lagene var like langt. Marchisio hælflikket ballen videre til Lichtsteiner, som igjen fant Carlos Tévez. Argentineren knallet til, Ter Stegen ga retur, og foran et åpent mål hadde Madrid-fødte Morata ingen problemer med å sette inn 1-1.

Suárez banket inn 2-1
Et lite kvarter seinere ropte hele Juventus-leiren, både spillere, trenere og fans, på straffe etter at Alves reiv ned Paul Pogba inne i 16-meteren. Men dommer Cünet Cakir vinket spillet videre, og i stedet for straffespark til Pogba og co, smalt det i den andre enden.

Messi satte fart mot Juve-forsvaret, fintet seg forbi Barzagli og fyrte av mot mål. Og denne gangen greide ikke Buffon å holde skuddforsøket fra den lille argentineren, og Suárez banket inn returen til 2-1-ledelse.

Annullert scoring
Like etter trodde både Barcelona- og Juventus-spillerne at Neymar hadde headet inn 3-1, men målet ble annullert etter at ballen hadde gått via Neymars hånd før den gikk i mål. Reprisen viste at det var riktig, men om brasilianerens hånd var i en naturlig stilling eller ikke, var ikke godt å si.

Kampens avslutningsminutter var preget av et stadig mer ofrende Juventus-lag og farlige Barcelona-kontringer. Og til slutt kom det mange ventet på, én Barcelona-scoring til signert Neymar.

Dermed endte det hele med 3-1-seier til Barcelona.

Slik startet lagene:
Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra, Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal, Tévez, Morata.
Barcelona: Ter Stegen, Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar.