Slik steker du den perfekte biffen
Manager for kokkelandslaget, Jostein Medhus, viser deg hvordan man steker den perfekte biffen, i tillegg til en deilig biffsalat!
Biffsalat med chili og soya dressing
4 personer
Oppskrift av Jostein Medhus, Kulinarisk Akademi og manager for det norske kokkelandslaget.
Dette trenger du:
Biff
- 400 gram entrecote av okse
- 1 ss solsikke eller raps olje
- Salt og nykvernet sort pepper
- 1 ss usaltet smør
Salat
- 1 liten knoll fersk ingefær, skrelt og kuttet i tynne strimler.
- ½ hode isbergsalat, skylles og snittes
- 2 stk avokado, kuttet i biter
- 1 stk agurk, kuttet i biter
- 2 stk vårløk, finkuttet
- 1 stk eple, kuttet i strimler
Chili og soya dressing
- 1 ss honning
- 1 ss chilisaus
- 2 ss soyasaus
- 1 ss oliven olje
- 1 ss lime saft
Slik gjør du:
Kjøttet romtempereres før steking.
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Varm en stekepanne godt opp (ca. 2/3 av maks styrke)
Tilsett oljen å la denne bli varm, brun av kjøttet godt på begge sider.
Det må få en jevn og god bruning.
Etter ca. 2-3 minutter er kjøttet ferdig.
Hviles i noen minutter før det kuttes i skiver og serveres.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.
Kutt opp alle grønnsakene til salaten og bland sammen.
Salaten toppes gjerne med sesamfrø og ristede peanøtter.