AVGJØRENDE: Messi scoret Barcelonas avgjørende mål mot Manchester United i UEFA Champions League-finalen 27. mai, 2009 på Olympic Stadium i Rome.       AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
AVGJØRENDE: Messi scoret Barcelonas avgjørende mål mot Manchester United i UEFA Champions League-finalen 27. mai, 2009 på Olympic Stadium i Rome. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE

Scoringen Messi aldri glemmer

Lionel Messi vil alltid huske scoringen mot Manchester United i Mesterliga-finalen i 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kan Lionel Messi bli historisk som den eneste spilleren gjennom tidene som har scoret i tre Mesterliga-finaler.

Argentineren har denne sesongen scoret utrolige 58 mål på 56 kamper totalt for Barcelona. Siden førstelagsdebuten for Barcelona i 2004 har 27-åringen bøttet inn 457 scoringer totalt i alle turneringer.

Bildet av scoringen gikk verden rundt
Messi scoret i Mesterliga-finalen mot Manchester United både i 2009 og 2011, men det er spesielt én scoring Barcelona-stjernen aldri kommer til å glemme:

Headingen som sørget for 2-0-ledelse til Barcelona mot Manchester United på Stadio Olimpico i Roma.

Bildene av lille Messi som steg til værs og headet ballen bak gigantkeeperen Edwin van der Sar er av mange kåret til et av verdens mest klassiske sportsbilder.

– Jeg har alltid sagt at begge målene jeg scoret i Mesterliga-finalen var veldig viktige. Ikke bare med tanke på min egen karriere og viktigheten av kampene, men på grunn av tidspunktet i kampen scoringen kom på, poengterer Messi, før han forteller om scoringen som alltid vil sitte klistret:

– Men da jeg scoret mitt andre mål i Roma betydde det i praksis at vi kunne løfte troféet. Og da jeg scoret 2-1-målet på Wembley to år senere var kampen i utgangspunktet veldig jevnspilt. Derfor feiret jeg sånn i etterkant. Begge målene er veldig spesielle for meg, sier Barcelona-stjernen til UEFA.com.

Hemmeligheten bak stjernetrioens suksess
Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar har denne sesongen scoret utrolige 120 mål til sammen for Barcelona denne sesongen.

Lørdag kan supertrioen gjøre livet surt for Juventus i Mesterliga-finalen i Berlin. Ifølge Messi er det ingen tilfeldighet at de tre stjernene har fungert så godt sammen.

– Vi er veldig samspilte og går godt overens – ikke bare på banen, men også på fritiden. Dersom du trives godt sammen utenfor banen, tror jeg det gjør ting lettere på banen, poengterer 27-åringen.

Med 78 scoringer totalt er Messi bare én fulltreffer unna å tangere Mesterligaens mestscorende spiller gjennom tidene. Det er bare én av mange rekorder Messi har brutt som fotballspiller.

Hyller sine foreldre
Barcelona-stjernen er ikke i tvil om hvem som har vært de viktigste personene i karrieren.

– Vel, min far har alltid vært der for meg sammen med min mor. De har begge fulgt meg overalt. Som enhver far og mor ville gjort, så har de kommet med gode råd og gitt meg tilbakemeldinger på mine prestasjoner. De har alltid tatt vare på meg, spesielt med tanke på min fotballutvikling. Klubben har også hjulpet meg, men det familien som har støttet meg mest, sier han.

Selv om Barcelona må finne seg i å være store favoritter, er Messi bare forsiktig optimist med tanke på lørdagens Mesterliga-finale mot Juventus.

– Vi snakker tross alt om en Mesterliga-finale, og det blir ikke lett å bli mester igjen. Vår drøm er å vinne alt. Hele laget er imidlertid klar over at vi møter en vanskelig motstander. Juventus er et sterkt, tøft lag. I en finale kan alt skje, men vi er godt forberedt og vi har spilt finaler tidligere, påpeker Messi.

Noen av Messis utrolige rekorder:

Flest mål i La Liga: 286
Flest mål i en sesong: 73
Flest Ballon d’Ors: 4
Flest ganger europeisk toppscorer: 4 (det samme som Gerd Müller)
Flest mål i et kalenderår: 91
Flest mål totalt i El Clasico: 21
Scoringer i flest kamper på rad: 
21 kamper (33 mål)
Flest hat trick i alle turneringer for Barcelona: 32 hat trick
Flest mål i FC Barcelona: 457 (alle turneringer)
Flest ligamål i én La Liga-sesong: 50
Flest mål i en enkelt Mesterliga-kamp: 5 (deles med Luiz Adriano)
Flest hat trick i Mesterligaen: 5 hat trick totalt