FORBILDE: For Javier Mascherano har den tidligere Chelsea-helten Claude Makélélé vært et forbilde. Foto: Scanpix/montasje
FORBILDE: For Javier Mascherano har den tidligere Chelsea-helten Claude Makélélé vært et forbilde. Foto: Scanpix/montasje

Derfor er Chelsea-helten Barcelona-stjernens forbilde

– Han har vært et speilbilde jeg har forsøkt å sammenligne meg med, sier Javier Mascherano.

Etter overgangen fra Liverpool i 2010 har Javier Mascherano vunnet La Liga tre ganger med Barcelona.

Høydepunktet for argentineren kom imidlertid i 2011, da han kunne løfte Mesterliga-troféet sammen med sin lagkamerater i Barcelona etter å ha slått Manchester United 3-1 på Wembley.

Lørdag kveld kan Javier Mascherano løfte Mesterliga-troféet på nytt om Barcelona lykkes med å slå Juventus i finalen i Berlin.

– Han har vært en jeg vil speile meg etter
I forkant av finalen forteller Barcelona-stjernen om sine idoler på fotballbanen. For Mascherano har den tidligere Chelsea-helten Claude Makélélé vært et forbilde.

– I min posisjon har jeg alltid beundret Claude Makélélé. Jeg vokste opp med å se ham spille. Jeg fikk selv anledning til å spille mot Makélélé på slutten av hans karriere. Jeg har alltid likt måten han spiller fotball på og hvordan han fyller sin posisjon. For meg har han vært et speilbilde jeg alltid har forsøkt å sammenligne meg med, sier Mascherano om midtbanenankeret som spilte for Chelsea fra 2003 til 2008 og som fikk med seg 71 landskamper for Frankrike.

Som argentinere flest har selvsagt fotball-ikonet Diego Maradona vært et idol for Mascherano.

– Med tanke på min nasjonalitet og det han representerer for oss, så har Maradona vært et ikon og rollemodell for hele Argentina, fastslår 30-åringen til UEFA.com.

– Annerledes å være trener i Barcelona
Barcelona-trener Luis Enrique kan ta en fantastisk trippel-triumf i sin første sesong som trener på Camp Nou dersom han leder klubben til seier over Juventus.

Mascherano roser treneren opp i skyene.

– Å være Barça-sjef er helt annerledes enn å være trener i en annen klubb fordi du må tilpasse deg klubbens filosofi. I andre klubber har du mer frihet med tanke på å forme laget etter din tankemåte. Her er det ikke tilfellet. Luis spilte åtte år her som spiller, han har vært trener for Barcelonas reservelag og kjenner klubbens filosofi. Treningsmetodene og måten han tenker på går hånd i hånd med Barcelonas filosofi, roser Mascherano, før han legger til:

– Som trener kommer han ikke med mange uvanlige krav. Gjennom hele sesongen har Enrique hamret inn ideén om høyt press og høy intensitet i kampene. Vi må ta risikoer defensivt, men samtidig være kompakte, utdyper han.

– Aldri sett Messi bedre
På sin ferd mot finalen har Barcelona slått ut både Manchester City, PSG og Bayern München.

Mascherano nøler ikke med å utpeke det han mener var Barcelonas beste prestasjon på vei mot finalen.

– Prestasjonsmessig var 2-1-seieren mot Manchester City i åttedelsfinalen vår beste prestasjon. Det var en helt fantastisk førsteomgang av oss. Messi var helt utrolig. Jeg mener det er de 45 beste minuttene jeg noensinne har sett Messi spille. Han spilte over sin egen evne, og vi dominerte mot Manchester City på alle mulige måter, oppsummerer han.