SKADET: Mats Møller Dæhli. Her før landskampen mot Kroatia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKADET: Mats Møller Dæhli. Her før landskampen mot Kroatia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Fryktelig tungt ikke å få være med landslaget

Skadet Mats Møller Dæhli dukket opp på pressetreff.

OSLO (TV 2): Et navn som normalt sett figurerer når Per-Mathias Høgmo presenterer landslagstroppen er Mats Møller Dæhli.

Denne gang er imidlertid 20-åringen skadet, og derav ikke med på samlingen før landslagets kamper mot Sverige og Aserbajdsjan.

Fredag dukket han imidlertid opp da landslaget var med å lansere Eat, sleep, move-kampanjen.

– Det er fryktelig tungt ikke å få lov til å være med. Å spille for landslaget er noe av det morsomste jeg gjør, sier Møller Dæhli til TV 2.

DUKKET OPP: Landslagsspillerne Tarik Elyounoussi (t.h.) og Mats Møller Dæhli (t.v.) i BAMAs lokaler på Alnabru i Oslo fredag.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
DUKKET OPP: Landslagsspillerne Tarik Elyounoussi (t.h.) og Mats Møller Dæhli (t.v.) i BAMAs lokaler på Alnabru i Oslo fredag.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Troa på Norge

Han er hjemme i Oslo på ferie, og da var veien kort til Alnabru der Bama, NFF og Eat lanserte konseptet.

Møller Dæhli er i likhet med Martin Ødegaard ambassadør for konseptet.

– Det er hyggelig å være tilstede og møte alle gutta nå når det er samling, og selvsagt fint å være her når jeg er ambassadør for dette prosjektet, sier Møller Dæhli.

Han har klokkertro på at Norge skal klare seg uten ham i kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan.

– Det er veldig mange formspillere fra Tippeligaen som kommer inn nå, i tillegg til de som har vært med før. Det er veldig viktig at de som spiller utenlands får det presset fra de som spiller hjemme.

På vei tilbake

Freiburg-spilleren pådro seg kneskaden som holder ham ute av landslagets to kamper kommende uke i februar. Først ble det spekulert i et kortere avbrekk, men etter flere tilbakefall har hele resten av sesongen røket for midtbanespilleren.

Dermed satt nordmannen på sidelinjen da Freiburg rykket ned fra Bundesliga på sesongens siste dag.

Opptreningen er imidlertid i gang, og målet er å rekke starten på 2. Bundesliga.

– Det går bedre. Jeg jobber hardt hver dag med opptreningen. Det er fjerde uken nå og det går mye bedre. Bildene ser mye bedre ut, forklarer Møller Dæhli.

– Når er du tilbake?

– Det er ikke så lett å svare på. Det handler om hvor bra det går fremover. Om jeg responderer bra nå når jeg begynner med løping, så kan det gå fort.

– Målet er å rekke sesongstarten, men om ikke det går, så fort som mulig. Det er fortsatt mye igjen av sesongen.

Blir i Freiburg

Midtbanespilleren er innstilt på å bli værende i Freiburg, til tross for at det blir i 2. Bundesliga.

– Jeg er veldig fornøyd med klubben, og jeg har fortsatt en kontrakt der. Det er først og fremst viktig for meg å bli skadefri og å komme meg tilbake på banen.