Du har sikkert gjort det selv – tatt med mobilen på do for å slå i hjel litt tid mens du likevel må bruke noen minutter der. Du er langt fra alene.

64 prosent av oss liker å snakke, surfe eller kanskje spille litt mens vi er på toalettet. Det er analyseinstituttet YouGov som har gravd fram tallene på vegne av Gule Sider.

– Vi ser at mange bruker ledige minutter til å gjennomføre ulike gjøremål i en hektisk hverdag, for eksempel å lese mail, sende beskjeder og handle varer man kanskje ikke har hatt tid til å gå i butikken og kjøpe, eller rett og slett oppdatere seg på venner og kjente i sosiale medier, sier Håvard Atle Skaug, produktsjef i Gule Sider i en pressemelding.

Hallo i nord

De yngste er mest tilbøyelige til å ta med seg telefonen på do. 78 prosent oppgir at de regelmessig gjør dette. For øvrig viser undersøkelsen at trøndere og nordlendinger er de ivrigste do-surferne i landet.

Atskillig flere menn enn kvinner bruker do-tiden til å gå gjennom Facebook-feeden.

Undersøkelsen viser også at 61 prosent ikke klarer å la være å fikle med mobilen på kafébesøk med venner. Mer bekymringsfullt er det at 32 prosent svarer at de bruker mobilen mens de kjører bil.

Barna må dele oppmerksomheten

Selv ikke når vi leker med barn, klarer vi å konsentrere oss om den ene tingen. 49 prosent oppgir at de bruker telefonen også da.

Undersøkelsen er gjennomført mellom 15. og 19. april. Et representativt utvalg på 1005 personer er intervjuet.