Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter vel 18 måneder som en av regjeringens mest profilerte statssekretærer, vender Bård Hoksrud,etter det TV 2 erfarer, i dag tilbake til Stortinget.

Statssekretær i Samferdselsdepartementet Bård Hoksrud gis avskjed i nåde fra sitt embete for å gå tilbake til sitt verv som stortingsrepresentant.

Politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet Reynir Johannesson utnevnes til statssekretær for statsråd Ketil Solvik-Olsen i Samferdselsdepartementet.

Norge på kryss og tvers

Til tross for at han ble valgt inn på Stortinget, ble Bård Hoksrud utnevnt til statssekretær i samferdselsdepartementet i 2013. I praksis har han vært samferdselsminister Ketil Solvik Olsens høyre hånd.

Han har vært sentral i flere av de store reformene regjeringen har gjennomført på samferdselsområdet. 

Sammen med samferdelsministeren har han kjørt Norge på kryss og tvers for å skaffe seg innblikk i tilstanden på veiene og jernbanen.

Blir eldretalsmann

Nå venter, etter det TV 2 erfarer, helt nye oppgaver på telemarkingen. På Stortinget vil Hoksud få ansvar for å fronte Fremskrittspartiet i eldrepolitikken, som eldrepolitisk talsmann.

Tidligere denne våren viste en måling TNS Gallup laget for TV 2 at bare 6,9 prosent av de spurte mener Frp har størst tillit i helse- og omsorgspolitikken. 

Hoksrud får dermed ansvaret for å gjenreise tilliten på et område som historisk har betydd svært mye for Fremskrittspartiet.

Da han ga seg som lokalpolitiker ved forrige kommunevalg hadde Hoksrud vært lokalpolitiker i Bamble i 20 år. I hjemkommunen har han bant annet ledet helse- og omsorgskomiteen.

Oppryk i departementet

Etter det TV 2 erfarer utnevnes fredag Reynir Johannesson til ny statssekretær for samferdselsminister Ketil Solvik Olsen. Han er i dag politisk rådgiver i departementet og rykker dermed opp i jobben etter Hoksrud.

Når Hoksrud vender tilbake til Stortinget er det ikke lenger stortingsplass til Frps utenrikspolitiske talsmann, Kristian Norheim, som har møtt som varamann mens Hoksrud har vært statssekretær.