Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landets bensintopper må på ny belage seg på å møte Siv Jensen, som er svært misfornøyd med at bensinprisen er på rekordnivå. Finansministeren vil om kort tid kalle inn bransjen på teppet, slik hun gjorde i desember.

– For første gang på mange år har vi satt avgiftene på drivstoff ned i forbindelse med vedtak i Stortinget. Det betyr en lettelse på 300 millioner kroner.

Skal ha billigere drivstoff

Finansministeren krever at avgiftslettelsen skal gi bilistene billigere bensin.

– Når man nå sammenligner med våre naboland, som har omtrent likt avgiftsnivå som Norge, men lavere pris på pumpene, da er det et eller annet som ikke er som det skal, sier Jensen.

Men kommunikasjonsdirektør Pål Heldaas i Statoil Fuel & Retail Norge AS, mener det er feil å sammenligne med naboene.

– Vi har et helt annet kostnadsbilde, vi driver en helt annen logistikk og lageroperasjon i Norge. Å sammenligne priser mellom Norge og Sverige blir å sammenligne to forskjellige land og to forskjellige økonomier.

Prisene raste etter forrige møte

Etter forrige møte med bransjen så sank drivstoffprisene betraktelig på kort tid, fra en listepris på godt over 15 kroner per liter bensin i månedsskiftet november/desember i fjor, til 14 kroner i slutten av januar i år. Men nå har prisene igjen nådd nye høyder, onsdag ble Statoils listepris satt opp til 16 kroner og 17 øre per liter, noe som er ny norsk rekord, og slett ikke hyggelig for en finansminister fra Fremskrittspartiet.

– Utviklingen de siste ukene ser ikke bra ut, og det vil vi undersøke nærmere. 

Stiller til møte

– Vi møter gjerne finansministeren, for å vise tallene. Det har vi hatt nytte av tidligere, sier Heldaas. 

Statoil mener konkurransen mellom bensinstasjonene er så hard at de fleste bilister betaler langt under listepris. Dessuten varsler kjeden nå et priskutt på 20 øre fra førstkommende mandag.

Siv Jensen er glad for det lille priskuttet, men hun vil til bunns i hva det er som har skjedd og vil derfor fortsatt innkalle forhandlerne til et nytt møte.