KLAR FOR LIVERPOOL: James Milner er enig med Liverpool om en kontrakt fra 1. juli. Foto: Reuters/Phil Noble
KLAR FOR LIVERPOOL: James Milner er enig med Liverpool om en kontrakt fra 1. juli. Foto: Reuters/Phil Noble

James Milner klar for Liverpool

Brendan Rodgers ruster opp foran neste Premier League-sesong.

Kan du ikke vente på neste Premier League-sesong?

Her skaffer du deg TV 2 Sport Premium

Kun den medisinske testen gjenstår før James Milner er Liverpool-spiller.

Det bekrefter Merseyside-klubben på sine offisielle hjemmesider torsdag.

Klubben er enig med den engelske landslagsspilleren om en kontrakt som gjelder fra 1. juli.

Midtbanespillerens kontrakt med Manchester City går ut denne datoen, men det tok altså ikke lang tid for 29-åringen å finne seg ny arbeidsgiver.

Alsaker: – Spilletid er viktigere enn penger og troféer
TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker mener signeringen gir mening, og ser gode argumenter for hvorfor Milner velger å skifte fra lyseblått til rødt.

– Først og fremst vil jeg si at dette er en veldig fornuftig signering av Liverpool. Brendan Rodgers har mistet kolossalt med rutine de siste sesongene. Milner er 29 år, har over ti år bak seg i Premier League og har vært en viktig del av det Manchester City-laget som har vunnet to av de fire siste ligatitlene i Premier League, sier han.

– Hvorfor tror du Milner valgte Liverpool fremfor å forlenge med Manchester City?

– Jeg tror rett og slett at Milner har gått etter spilletid med tanke på dette klubbvalget. Det er den eneste måten jeg kan forstå denne signeringen på. Milner har nok et ønske om å være involvert i hver kamp, og det er viktigere enn penger og troféer. 

– Hvordan vil Milner passe inn i Liverpools spillestil?

– Han er først og fremst en veldig anvendelig spiller. I en kamp spilte han jo i fire posisjoner for Manchester City. Han endte opp på venstrekant og slo målgivende pasning. Milner er en spiller med stor fleksibilitet, og det er Liverpools manager Brendan Rodgers på jakt etter fordi han ofte skifter på systemet, minner Alsaker om.

Overgangen er den første inn portene på Anfield denne sommeren. Av spillere ut er det kun Steven Gerrards avgang til LA Galaxy å melde om foreløpig.

– Milner er en god match for Liverpool. Han kan delvis fylle hullet etter Steven Gerrard, selv om disse to spillerne ikke kan sammenlignes. Men manager Brendan Rodgers trenger flere spillere i midtbaneleddet, og der vil Milner gjøre nytte for seg, poengterer Alsaker.

Se Premier League og lagenes treningskamper på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Carragher: – Han kan bli kaptein
engelske medier er det blitt spekulert i at Milner skal bli Gerrards erstatter, ikke bare på midtbanen, men også i kapteinsrollen for klubben.

Tidligere Liverpool-stopper Jamie Carragher har blant annet ymtet frempå om dette.

– Det faktum at Brendan Rodgers ikke ville bekrefte at Jordan Henderson er denne sesongens kaptein, selv om han var kaptein i Gerrards fravær forrige sesong, får meg til å tenke at han og Milner kan komme til å kjempe om kapteinsbindet.

Milner har spilt for City siden 2010, da han ankom Etihad for nærmere 300 millioner fra Aston Villa.

Før den tid spilte han for Leeds, Swindon (lån) og Newcastle. Midtbanespilleren har også 53 landskamper for England.

Tidligere på dagen torsdag lanserte Tor-Kristian Karlsen fem spillere som kan bli involvert i «overganger med «sagapreg»». Milner var ikke blant disse.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk