FIFA-topp frykter for livet etter avsløringer

Interpol-etterlyste Jack Warner mener han sitter på bevis som kan felle Sepp Blatter.

Les også: Dette er FIFA-toppene anklaget for

Den tidligere FIFA-visepresidenten Jack Warner opptrådte natt til torsdag på TV i hjemlandet Trinidad og Tobago.

Warner sier at han frykter for livet og at han kan skaffe dokumenter som kan bevise en sammenheng mellom FIFA - inkludert Sepp Blatter - og valget i Trinidad og Tobago i 2010. 

– Jeg vil ikke lenger holde ting hemmelig for dem som forsøker å sverte hjemlandet mitt, sier han i TV-interjuet ifølge The Guardian. 

De seks etterlyste: Jack Warner, Nicolas Leoz and Alejandro Burzaco. Hugo Jinkis, Mariano Jinkis og Jose Margulies. (Interpol via AP)
De seks etterlyste: Jack Warner, Nicolas Leoz and Alejandro Burzaco. Hugo Jinkis, Mariano Jinkis og Jose Margulies. (Interpol via AP)

– Kan ikke stoppes
Warner, som er etterlyst av Interpol, lovet å ikke holde noe tilbake når han nå skal få alt frem i lyset.

– Jeg frykter for livet mitt. Ikke en gang dødsfall vil stoppe dette skredet med avsløringer. Premissene er lagt.  Nå er det ingen vei tilbake. Det får gå som det går, sier han ifølge TV6tnt.com

– Blatter vet hvorfor han har falt. Og hvis det er noen andre som vet det, så er det meg, sier han videre.

Nekter for bestikkelser
Den  tidligere CONCACAF-presidenten beklaget også at han ikke hadde fortalt om dokumentene tidligere. 

Onsdag ble det kjent at tidligere eksekutivmedlem Chuck Blazer under ed bekreftet et han aksepterte bestikkelser i forbindelse med tildelingen av VM i 1998 (Frankrike) og 2010 (Sør-Afrika).

Blazer hevdet at også Warner mottok 10 millioner dollar i bestikkelser fra Sør-Afrika, noe Warner benyttet anledningen til å nekte for. 

– Det er ikke sant. Sør-Afrika ga meg ikke 10 millioner dollar i bestikkelser. De ga meg ingen bestikkelser. Alt jeg har nå hadde jeg før jeg begynte i politikken, sier han.