– Ligg unna rekorden min, Zlatan

Anders Svensson er den spilleren med flest landskamper for Sverige. Nå håper han at Zlatan Ibrahimovic gir seg med landslagsfotball før han når det tallet.

ELFSBORG/OSLO (TV 2): Anders Svensson (38) nådde 148 landskamper for Sverige før han ga seg.

Det er svensk (og nordisk rekord). 

45 kamper bak halser nordens største fotballstjerne, Zlatan Ibrahimovic. Etter mandagens kamp mot Norge er differansen trolig 44. 

Om Ibrahimovic (33) holder ut i ytterligere fem sesonger, som Svensson, så er det ikke et helt urealistisk tall å nå.

– Han kan slå rekorden, men jeg tror ikke han er interessert. Jeg vet han ville slå målrekorden på landslaget, og det har han gjort nå.

– Håper du at han slår deg?

– Nei, det gjør jeg ikke. Det er gøy om jeg kan få beholde én rekord.

Se TV 2s møte med Anders Svensson øverst. 

– En superstjerne

I mellom de to ligger den 33 år gamle keeperen Andreas Isaksson. Han står oppført med 118 kamper for de gule og blå.

Selv om Anders Svensson er stolt over hva han har oppnådd, er han også ydmyk med tanke på hvem han har spilt sammen med.

– Zlatan er en superstjerne, han er på nivå med Messi, Ronaldo og de andre, sier midtbanespilleren som avslutter karrieren i Elfsborg.

38-åringen tror Ibrahimovic er irritert over titlene han ikke har vunnet. Spesielt på klubbnivå, der bare det største av de alle gjenstår for mannen som har gjort seriemesterskap til en vane i alle klubbene han har spilt.

– Han har større sjanse å vinne Mesterligaen enn han har EM eller VM med Sverige. Det ergrer han nok litt at han ikke har vunnet selv om han har hatt sjansen, tror midtbanespilleren. Han er jo en vinnerskalle.

Scoret drømmemål mot Norge

Svensson hyller Zlatan for hans ferdigheter på banen, men på et område var han kanskje på høyden: langskudd.

Da Norge tapte 2-4 sist man spilte mot Sverige, på Friends Arena, scoret Zlatan Ibrahimovic tre og Svensson ett. Den dag i dag mener han at det var det vakreste målet.

– Zlatan har jo fått inn noen kanonskudd han også, men det kjennes som mitt var vakrere enn hans. Jeg husker ikke engang målene hans, sier Svensson med glimt i øyet.

Det er ikke bare svenskene som hyller Zlatan Ibrahimovic.

Hylles av de norske

Per-Mathias Høgmo mener sågar han er Skandinavias beste gjennom tidene.

– Ja. Det tror jeg vel vi må kunne si. Selv om Sverige hadde noen veldig sterke profiler tilbake til «Gren-No-Li», for dem som husker det, sa landslagssjefen på torsdagens pressekonferanse før mandagens landskamp.

«Gren-No-Li» var kallenavnet på den svenske supestrioen Gunnar Gren, Gunnar Nordahl og Nils Liedholm, som spilte i blant annet AC Milan og også gjorde det sterkt for det svenske landslaget.

– Danskene har hatt en Laudrup, som selvfølgelig var helt i toppsjiktet. Men jeg tenker at Zlatan er den viktigste, i kraft av at han har avgjort så mange kamper som han har gjort, både for klubb og landslag, i løpet av karrieren sin, sa Høgmo, som får støtte av sine utvalgte på landslaget.

– Det finnes ikke mange på det nivået. De jeg rangerer høyest er nok han og Messi og Ronaldo, sier Stefan Johansen.

Mats Møller Dæhli lar seg imponere av fysikken til den svenske kraftspissen, mens Martin Ødegaard tror det vil komme en norsk Zlatan.

– Det er ikke noen grunn til at vi i Norge ikke skal ha noen som ham om noen år, sier Ødegaard.

– Hvem tror du det blir?

– Det får tiden vise, smiler han.