Glem SUV – dette er Norges mest solgte med 4x4

Hvem hadde trodd det?

Tesla Model S kjører fra alle andre med firehjulstrekk og er så langt i år Norges mest solgte med 4x4.
Tesla Model S kjører fra alle andre med firehjulstrekk og er så langt i år Norges mest solgte med 4x4.

Tesla Model S har vært en stor suksess på det norske markedet helt siden den ble introdusert. Godt hjulpet av alle elbilfordelene, har den store Teslaen solgt i antall som er unikt i verdenssammenheng.

Og akkurat da nyhetens interesse var i ferd med å famle, gjorde Tesla noe som virkelig fikk salget til å skyte ny fart. De introduserte en utgave med firehjulstrekk. Og dermed ble bilen naturligvis enda bedre tilpasset norske forhold.

Nest mest solgt

Model S med Dual Drive kom til Norge på nyåret i år. Og den har virkelig blitt en suksess.

Etter årets første fem måneder er Model S den nest mest solgte nybilen i Norge, bare slått av Volkswagen Golf. Og ikke minst: Den er Norges mest solgte bil med 4x4!

Dermed slår Teslaen knockout på alle SUV-ene vi nordmenn elsker. Det er heller ingen personbiler med 4x4 som klarer å matche dette.

Vi har naturligvis testet den: Kan være tidenes bilkupp!

La ut til salgs

– Det lå i kortene at Model S med firehjulstrekk ville bli en stor suksess her hjemme, og den har sannelig innfridd. Med dette fjernet Tesla det som var et ankepunkt mot bilen hos mange i vinterlandet Norge: Nemlig at den hadde bakhjulsdrift. Vi så det med en gang nyheten om at 4x4 var på vei kom: Da la en rekke norske Model S-eiere ut bilene sine på finn.no. De ville selge unna før utgaven med firehjulstrekk kom på markedet, forteller Brooms bilekspert Benny Christensen.

– Nå skal alle de som kjøper Model S ha den med 4x4, og det merkes på salgsstatistikkene. Det blir spennende å se om den kan klare å holde dette tempoet helt til Tesla skal lansere SUV-en Model X, den er ventet til Norge ved årsskiftet, avslutter Benny.

Ny Tesla-boom i bruktmarkedet

Ladbar hybrid

Helt ny utgave av Toyota RAV4 har satt fart i salget av Toyotas familie-SUV. Den er nå Norges nest mest solgte firehjulstrekker, og totalt sett er RAV4 akkurat nå den fjerde mest solgte bilen i Norge.

Deretter følger en annen bil som nylig kom i helt ny utgave, nemlig Skoda Octavia. Og nummer fire på 4x4-toppen er en bil som også kan gå på strøm, nemlig Mitsubishi Outlander.  Den ladbare hybridutgaven PHEV er en stor suksess for Outlander og utgjør en stor del av salget for modellen.

Dette er en av de viktigste trendene i bilmarkedet akkurat nå

LES OGSÅ: Stor nyhet på gang fra Volkswagen