Klippfisk - smaken av Middelhavet
Lag en deilig middag eller en lun salat med sydlig inspirasjon
Dette trenger du:
• 600 g ferdig utvannet klippfisk ryggfilet (loins)
• Ca. 2 dl ekstra virgin olivenolje
• 1-2 fedd hvitløk
• 2 -3 ss kapers
• Spinat eller asparges
• 10-12 oliven
• 20 små klasetomater
• 2 ss pinjekjerner
Slik gjør du:
Vann ut klippfisken i 4-5 dager, følg anvisning på pakken og skift vann daglig.
Del fisken i porsjonsstykker.
Pensle den ene siden med litt olivenolje og legg den med den penslede siden ned i en grillpanne.
Grill/stek i 3-4 min på hver side (avhengig av tykkelse).
Varm opp olivenolje i en stekepanne og surr hakket hvitløk i olje i 1-2 min.
Tilsett kapers, oliven, spinatblader eller asparges, små tomater delt i to og la surre i 2-3 min.
Fordel den varme ”sausen” over klippfisken, dryss over ristede pinjekjerner og server straks.
Potetmos eller brandad (se egen oppskrift) smaker godt ved siden av.
Lun klippfisk salat
Slik gjør du:
Erstatt klippfiskfilet (loins) med 1-2-3 klippfisk (klippfisk i biter).
Vann ut etter anvisning på pakken, 8-10 timer med 2-3 vannskift.
Tørk av 1-2-3 klippfiskbitene og stek i panne med olje og fordel over tomat og spinat-/aspargesblandingen.
Dryss evt. over sprøstekt bacon.
Brandad
Dette trenger du:
• 200 gr utvannet klippfisk(3-2-1 klippfisk)
• 300 gr mandelpotet
• 2-3 fedd hvitlløk
• 1 ½ dl olivenolje
• 1 ½ dl melk/matfløte
• salt og pepper
Slik gjør du:
Skrell og del poteter i biter.
Kok i usaltet vann sammen med hvitløk og utvannet klippfisk.
Hell av kokevannet.
Mos til en glatt purè.
Spe med varm melk/matfløte og olivenolje til potetmos konsistens.
Smak til med salt og pepper.