Klippfisk - smaken av Middelhavet

Lag en deilig middag eller en lun salat med sydlig inspirasjon

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

• 600 g ferdig utvannet klippfisk ryggfilet (loins)
• Ca. 2 dl ekstra virgin olivenolje
• 1-2 fedd hvitløk
• 2 -3 ss kapers
• Spinat eller asparges
• 10-12 oliven
• 20 små klasetomater
• 2 ss pinjekjerner

KLIPPFISK: Med inspirasjon fra Middelhavet. Foto TV 2
KLIPPFISK: Med inspirasjon fra Middelhavet. Foto TV 2

Slik gjør du:

Vann ut klippfisken i 4-5 dager, følg anvisning på pakken og skift vann daglig.

Del fisken i porsjonsstykker.
Pensle den ene siden med litt olivenolje og legg den med den penslede siden ned i en grillpanne.
Grill/stek i 3-4 min på hver side (avhengig av tykkelse).
Varm opp olivenolje i en stekepanne og surr hakket hvitløk i olje i 1-2 min.
Tilsett kapers, oliven, spinatblader eller asparges, små tomater delt i to og la surre i 2-3 min.

Fordel den varme ”sausen” over klippfisken, dryss over ristede pinjekjerner og server straks.

Potetmos eller brandad (se egen oppskrift) smaker godt ved siden av.

Lun klippfisk salat

Slik gjør du:

Erstatt klippfiskfilet (loins) med 1-2-3 klippfisk (klippfisk i biter).
Vann ut etter anvisning på pakken, 8-10 timer med 2-3 vannskift.
Tørk av 1-2-3 klippfiskbitene og stek i panne med olje og fordel over tomat og spinat-/aspargesblandingen.

Dryss evt. over sprøstekt bacon.

Brandad

Dette trenger du:

• 200 gr utvannet klippfisk(3-2-1 klippfisk)
• 300 gr mandelpotet
• 2-3 fedd hvitlløk
• 1 ½ dl olivenolje
• 1 ½ dl melk/matfløte
• salt og pepper

Slik gjør du:

Skrell og del poteter i biter.
Kok i usaltet vann sammen med hvitløk og utvannet klippfisk.
Hell av kokevannet.
Mos til en glatt purè.
Spe med varm melk/matfløte og olivenolje til potetmos konsistens.
Smak til med salt og pepper.