FIFA-TOPPER: Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter gir Chuck Blazer et vennlig klaps på skulderen under en kongress i 2011. Foto: AFP
FIFA-TOPPER: Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter gir Chuck Blazer et vennlig klaps på skulderen under en kongress i 2011. Foto: AFP

Tidligere FIFA-topp innrømmer VM-bestikkelser

Chuck Blazer bekreftet under ed at han aksepterte bestikkelser i forbindelse med tildelingen av VM i 1998 og 2010.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les også: Dette er FIFA-toppene anklaget for

I 2014 avslørte New York Times at tidligere eksekutivmedlem i FIFA, Chuck Blazer, hadde samarbeidet med FBI i etterforskningen av FIFA.

Blazer inngikk samarbeidet etter at amerikanske myndigheter fant ut at han gjennom flere år hadde unngått å betale skatt til USA – og lurt unna flere titalls millioner dollar.

Nå er et av rettsdokumentene fra Blazers «forhandlinger» med FBI offentliggjort, og i dokumentet finner man flere mer eller mindre rystende opplysninger.

Les også: Årevis med problemer – dette er Blatters tid som FIFA-president

Blant annet sier Blazer at han i 1992 arrangerte og godtok at det ble utført bestikkelser i forbindelse med tildelingen av VM i 1998 og VM i 2010.

Her er dokumentet (enkelte opplysninger er sensurert).

Videre i vitnemålet forteller Blazer:

– Jeg og andre mottok bestikkelser og «kickbacks» i forbindelse med TV-rettighetene og andre rettigheter til Gold Cups (i prakis det nord-, mellomamerikanske og det karibiske fotballmesterskapet) i 1996, 1998, 2002 og 2003.

– I tillegg mottok jeg bestikkelser i forbindelse med tildelingen av Fotball-VM i 2010 (Sør-Afirka), forteller 70-åringen videre.

Blazer bekrefter også at han brukte utenlandske kontoer for å skjule pengeoverføringene for de amerikanske myndighetene.

Den 70 år gamle forretningsmannen Chuck Blazer var generalsekretær i CONCACAF fra 1990 til 2011.

Les også: Disse kan overta etter Blatter
Les også: Blatters datter forsvarer sin far

UTSNITT AV RETTSDOKUMENTET: Chuck Blazer innrømmer VM-bestikkelser.
UTSNITT AV RETTSDOKUMENTET: Chuck Blazer innrømmer VM-bestikkelser.