TØR IKKE DRA TIL USA: Sepp Blatter skal være redd for å dra til USA på grunn av FBIs etterforskning. Reuters/Arnd Wiegmann/
TØR IKKE DRA TIL USA: Sepp Blatter skal være redd for å dra til USA på grunn av FBIs etterforskning. Reuters/Arnd Wiegmann/

Nettet snører seg rundt Blatter

Amerikanske myndigheter etterlyser seks personer gjennom Interpol.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nettet snører seg rundt Sepp Blatter, men foreløpig er ikke FIFA-presidenten direkte involvert i etterforskningen til amerikanske myndigheter.

Ifølge dokumentarskaperen Jeremy Schaap, som har laget ESPNs dokumentar om FIFA, har ikke Blatter vært i USA siden 2011 fordi han har visst om etterforskningen som har pågått.

Allerede 15. mai hevdet han at Blatter forsøkte å unngå å dra til USA som følge av FBIs etterforskning, skriver Sports Illustrated.

TV 2 Sumo: Se dokumentaren «FIFA og Sepp Blatter»

New York Times skriver at FBI nå håper at flere FIFA-topper vil samarbeide, mens de forsøker å sette sammen en sak mot Blatter basert på hvitvasking av penger.

Her er bildene av de etterlyste.
Her er bildene av de etterlyste.

Som avtroppende FIFA-president er det tvilsomt at Blatter dukker opp under VM for kvinner i Canada, i frykt for å å bli arrestert og utlevert til USA.

Onsdag kom også meldingen om at amerikanske myndigheter har bedt Interpol sende ut rødvarsel om seks personer de ønsker utlevert.

To av dem er FIFA-topper, som var blant de 14 som ble siktet av amerikanerne i forrige uke. De øvrige fire er ansatte i søramerikanske rettighetsselskap.

Her er de etterlyste:

  • Jack Warner – tidligere visepresident i FIFA og CONCACAF-president.
  • Nicolás Leoz – tidligere styremedlem i FIFA og CONMEBOL-president.
  • Alejandro Burzaco – direktør i det argentinske rettighetsselskapet Torneos y Competencias.
  • Hugo Jinkis – direktør i det argeintinske rettighetsselskapet Full Play Group S.A.
  • Mariano Jinkis – direktør i det argeintinske rettighetsselskapet Full Play Group S.A.
  • José Margulies (også kjent som José Lazaro) – direktør i det brasilianske rettighetsselskapet Valente Corp. and Somerton Ltd.

De seks er nå etterlyst verden over, og vil bli begjært utlevert til USA dersom de blir arrestert i et land med uleveringsavtale med amerikanerne.