FÅR STØTTE AV MOR: Caitlyn Jenner (65) får støtte av mamma Esther Jenner (89). Foto:  XPUSJP
FÅR STØTTE AV MOR: Caitlyn Jenner (65) får støtte av mamma Esther Jenner (89). Foto:  XPUSJP

Slik reagerer moren (89) på Jenners kjønnskifte

Mamma Esther har stor respekt for Jenners kjønnsskifte, men synes det er vanskelig å venne seg til.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag viste Caitlyn Jenner (65), tidligere kjent som Bruce Jenner, seg som kvinne for første gang.

OL-mesteren, realitystjernen og Keeping Up With The Kardashians-overhodet har tatt seg et nytt navn, og vil nå leve resten av livet som kvinne.

Dette har vært en vanskelig overgang for Kardashian-familien, og også Caitlyns mamma, Esther Jenner (89), har problemer med tilvenningen. Spesielt synes hun det er vanskelig å ikke kalle Jenner for Bruce.

– Det er vanskelig, for det er en vane. Men jeg skal klare det, sier hun til New York Daily News tirsdag.

– Har ikke noe å si

Esther sier til avisa at hun åpenhjertig støtter Jenner, som har følt seg som en kvinne helt siden barndommen.

– Jeg elsker han høyt. Det har ikke noe å si om han kler seg som en mann eller kvinne. Det viktigste er at han er lykkelig, sier Esther, som under intervjuet veksler mellom å bruke «han» og «hun» om Jenner.

– Bruce/Caitlyn har håndtert dette på en veldig respektabel måte. Hun har fulgt hjertet sitt. Jeg har kun beundring for barnet mitt, sier hun.

Vet at hun har valgt riktig

Jenner har tidligere fortalt om tvilen rundt identitetsskiftet, og har full forståelse for at andre har problemer med å huske riktig pronomen og navn. Det glemmer hun stadig vekk selv også. Nå er hun imidlertid helt sikker på at hun har gjort det rette valget. 

– Hvis jeg lå døende og visste at jeg hadde holdt denne hemmeligheten for meg selv, ville jeg ligget der og tenkt at jeg hadde kastet bort hele livet mitt. Jeg ville ikke at det skulle skje, sier Jenner.

Mandag kveld slo hun alle rekorder da hun fikk svimlende én million følgere på kun fire timer. Dermed slo hun USAs president Barack Obamas rekord på fem timer fra 19. mai i år.