Slik lager du supergod streetfood
Det ble kokkelering på Karl Johan med racerkokkene Stian Floer og Jan Robin Ektvedt fra Hitchhiker. Sammen med Wenche lagde de steambuns i sin tøffe food truck!
Steambuns
Oppskrifter fra boka Gatemat av Stian Floer og Jan Robin Ektvedt fra restaurant Hitchhiker, Mathallen
Ribbe
Dette trenger du:
- 500 g tynnribbe, uten bein og svor
- 2 ss koreansk chilipulver
- 2 ss grovsalt
- 1 ss ristede fenikkelfrø
- 1 ss ristede korianderfrø
Slik gjør du:
Dagen før servering: Gni inn ribben med alt krydderet og la det helst ligge i 1 døgn i kjøleskapet.
Ta den ut av kjøleskapet, børst av overflødig saltkorn og legg den i en ildfast form.
Stek i varm stekeovn ved 130 grader i 2 1/2 time.
Hold litt øye med den. Blir den for brun, øs en liten skvett vann over.
Når den er ferdig lar du den hvile litt før du steker den gylden på hver side i en stekepanne så den blir litt crispy.
Skjærer opp i tynne skiver.
Deig, ca.25 buns

Dette trenger du:
- 600 g Red Lotus spesial mel, evt. 650 g hvetemel
- 6 ss sukker
- 3 ss melkepulver
- 1/2 pk tørrgjær
- 1/2 ts bicarbonat/natron
- 1/2 ts bakepulver
- 2 1/2 ss solsikkeolje
- 3 1/2 dl lunkent vann
Slik gjør du:
Ha alt i en eltemaskin og kjør den på medium til høy hastighet i 5 min.
La den heve til det dobbelte i bollen under plastfolie.
Del den opp i emner på 40 g og trill til boller.
Legg på bakepapir og la heve i 20 min under plastfolie.
Gni inn benken med noen dråper solsikkeolje og kjevle bollene ut til runde små pizzabunner.
Pensle den ene halvdelen med solsikkeolje og brett den andre halvdelen over, slik at de får en halvmåne form.
Legg over på et bakepapir og dekk med plastfilm.
La heve til dobbel størrelse.
Damp i 10 min.
Salat
Dette trenger du:
- 1 stk grønt eple
- 2 stk gulrot
- 1 agurk
- 1 pt koriander
- 1 stk lime
- salt

Slik gjør du:
Finsnitt alle grønnsakene i strimler og finhakk koriander.
Ha alt i en bolle, skvis over lime og smakt til med salt.
Chili majones
Dette trenger du:
- 1 egg
- 1 ss sennep
- 4 dl solsikkeolje
- 1 ts chilipulver
- 2 ss sriracha saus
- saften fra en halv sitron
- salt
Slik gjør du:
Knekk egget i en bolle sammen med sennep og spe i solsikkeolje i en tynn stråle mens du visper.
Når all oljen er visper inn, bland inn de resterende ingrediensene og smak til med salt.
Sprøtt til topping: sprøstekt svor/baconcrisp, evt. grovhakket spørstekt brød.

Sunn og trendy Squash-spagetti

Sushi i verdensklasse

Norges grillmester Unions – BBQ

En saftig start på helgen
