Zucca: – Kunne ikke snakke eller bevege meg på flere dager

27-åringen snakker for første gang ut om hodeskaden. 

New York (TV 2): Mats Zuccarello Aasen har ikke fått snakke med pressen etter at han ble skadet i en sluttspillkamp mot Pittsburgh Penguins 24. april.

Se intervjuet med Rangers-stjernen øverst i saken! Se en lengre versjon nede i saken!

Nå viser det seg at grunnen til det er fordi Oslo-gutten mistet taleevnen, og i det første intervjuet han gjør etter skaden bekrefter Zuccarello at han fikk påvist brudd på hodeskallen.

– Jeg fikk kraniebrudd, og blod på hjernen som gjorde at jeg ikke kunne prate. Jeg mistet også følelsen i armen, og i ansiktet. Det var tøft i starten, og jeg var redd. Jeg kunne ikke gå, eller røre meg på de to-tre første ukene. Da jeg reiste meg opp av sofaen holdt jeg på å besvime. Men så gikk det ganske raskt fra å være skikkelig dårlig, til å bli pigg. Nå er det snakkingen som plager meg mest, utdyper 27-åringen overfor TV 2.

Rapporten fra legene er at han kommer til å bli hundre prosent frisk, men taleevnen må han nok slite med i en stund fremover.

– Jeg går fortsatt til logoped, og lærer å snakke igjen. Jeg fikk ikke ut noen ord på fire-fem dager, men når blodet gikk ut av hjernen kom det mer og mer tilbake. Det er ikke hundre prosent ennå, men det blir bedre og bedre, sier Zucca.

– Understreket at jeg ville bli frisk

24. april traff skuddet fra lagkamerat Ryan McDonagh hjelmen til nordmannen ved et uhell, og han ble raskt tatt av isen. Det har vært null informasjon å få om skaden, selv om det har florert utallige rykter.

Det TV 2 visste før dagens prat med Zuccarello var at han var svært omtåket etter hendelsen. At han ikke klarte å gå til ambulansen uten hjelp, og at han ikke klarte å gjøre rede for seg da han ble fraktet til sykehus.

Nå viser det seg at at skaden var langt mer alvorlig enn en kraftig hjernerystelse.

– Da jeg kom til garderoben så klarte jeg ikke å prate, og jeg skjønte egentlig ikke hva som skjedde. Da jeg kom til sykeshuset skjønte jeg at det var alvorlig, og jeg var redd. Men de var veldig flinke på sykehuset til å forsikre meg om at jeg kom til å bli frisk, understreker han. 

– Fryktet du for karrieren?

– Nei, det var vel mer at jeg ikke skjønte hva som skjedde i starten. De forsikret meg som sagt om at jeg ville bli frisk, men det er klart du er redd når du ikke kunne prate eller noen ting. Jeg var klar i hodet, og visste alt hva jeg skulle si. Men jeg klarte det ikke, sier han.

På spørsmål om han kommer tilbake hundre prosent svarer han:

– Ja, det tror jeg. I hvert fall fysisk. Om jeg kommer til å klare å prate ordentlig igjen vet jeg ikke, men det er ikke så viktig.

– Tror jeg hadde spilt finalen

Zucca har hatt fem isøkter etter skaden, men rakk aldri å komme tilbake før New York-laget ble slått ut av Stanley Cup-sluttspillet etter 0-2-tap for Tampa Bay Lightning i den syvende semifinalen fredag kveld.

– Jeg tror nok at jeg hadde spilt finalen, men jeg veit ikke om legene er enige i det. Jeg hadde ikke spilt hvis legene hadde sagt at det var farlig, men hvis de bare frarådet meg å spille så hadde jeg nok prøvd, sier han.

Dagens samling på treningsanlegget til Rangers var den siste før laget tar sommerferie. Nå venter Zuccarellos All Star-kamp i Stavanger 19. juni. Den kampen sendes på TV 2 Sportskanalen.

– Jeg kommer nok til å spille kampen, for da har det gått åtte uker. Men kommer nok ikke til å takle så mye, sier han med et smil og legger til:

– Nå skal jeg forsette å gå i terapi, og hvile. Det har gått seks uker snart, så da burde bruddet være grodd. Det er trykk i hjernen som ikke har gitt slipp, men om et par uker kan jeg trene for fullt med vekter og alt igjen. Så da er jeg frisk, avslutter nordmannen.