Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Det finnes vel snart ikke en blogg uten et innlegg om sommerkroppen 

Les 22 år gamle Marianne Naustviks oppgjør med sommerkropphysteriet her. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Løp så fort du kan inn til skuffen du oppbevarer bikinien i, ta den på deg og vips - du er klar!

Det finnes vel snart ikke en blogg der ute, uten et innlegg om selveste #SK? Og i dag tenkte jeg å delta i hysteriet og ta et slag for oss som ikke kommer rett fra fitness konkurranse og er ribbet ned til innerste muskel.

Jeg har selv vært der, jeg har hatt både normalkroppen, vært muskuløs og så tynn at et skjelett fint kunne bli tatt som min tvillingsøster. Men i år, blir min første sommer jeg møter uten å tenke på slank, kalorier og vektløfting. Uten panikk og redsel og bekymringer for kroppen min. Denne sommeren har jeg stappet både selvtillit og stolthet i strandvesken min og jeg har aldri følt meg så bekymringsløs for kropp som denne sommeren.

Det er ikke til å stikke under en stol at vekten har økt betraktelig siden i fjor, men godt er det. Aldri før har jeg følt meg så frisk, til stede og lykkelig som jeg er nå. Jeg har masse god energi, både fysisk og psykisk. Og om det er ekstra flesk på hoftene som må til for at jeg skal leve som i dag, så setter jeg heller pris på det fremfor å slakte meg selv og gi meg selv dårlig samvittighet.

Slik ser Marianne ut i dag, og sier hun ikke
Slik ser Marianne ut i dag, og sier hun ikke

Jeg har tatt stor avstand fra dette emnet etter at det toppet seg i fjor, men jeg vet at det er mange som er opptatt av det. Jeg ønsker å bevisstgjøre og prøve å ta del i hysteriet på en mer positiv måte. For kropp bør spille en mindre rolle i samfunnet enn det gjør, men dessverre blir bare flere og flere sykelig opptatt av av det. Flere unge jenter starter tidligere enn meg og mister kontroll før de vet ordet av det. Sosiale medier er bålet og mange hiver bensin på det daglig. Jeg ønsker å delta og se på innlegget mitt som et glass vann - vi må slukke bålet og la det brenne ut. Hvorfor er din kropp, min kropp og alle andres, så innmari viktig?

Det tipset jeg kan komme med til deg som nå sitter hjemme å bekymrer deg for kropp og sommer er å rett og slett, enkelt og greit legge bekymringene dine død. Det eneste du trenger for å gå på standen er en kropp, hvordan den ser ut er dessuten kun din business, og hva andre skulle tenke om deg, er deres.

Spør du meg er det vakreste et menneske kan bære et stort, oppriktig smil, en rak rygg med osende selvtillit. Har du det er du godt rustet!

Jeg vet at dette er et omdiskutert tema og mine meninger er kanskje ikke rett, men for meg er det dette som teller og betyr noe. Jeg har ikke planer om å bruke sommeren min på bekymringer. Jeg jakter opplevelser, gode følelser og minner. Gode stunder og nye impulser. Ikke den perfekte sommerkroppen, for tro meg, det er et evig jag uten ende.

Lær der å være fornøyd med kroppen din, og heller fokuser på deg selv som menneske. Til syvende og sist er det din personlighet folk bryr seg med. Folk velger ikke å være sammen med deg fordi du har sixpack og sprettrumpe, men fordi du gir dem noe. Personligheten din.

Til slutt må jeg si at, det er ingenting i veien om du trener og drikker protein shake, men gjør du det for de rette grunner? Trener du for å se bra ut i sommer eller trener du for helsa sin del? Jeg kan for første gang i mitt liv innrømme at jeg aldri dro meg selv på spinning eller vektrommet på Shape fordi jeg ville komme i bedre form, det var ene og alene for å se bra ut. Det suger ned i magen bare jeg skrivet det, men det er sannheten. Jeg har aldri likt å trene og slite meg ut, kun følelsen av å være ferdig.

Nå som jeg er frisk fra forvrengte tanker har jeg helt annet syn på ting. Jeg verdsetter livet mer og ønsker å bevare helsa mi, og det er fordi jeg nesten tok fullstendig knekken på den i fjor. Jeg var så høyrisiko at fremdeles i dag overvåkes et hvert hjerteslag i hjertet mitt. Ta vare på helsa di, og la kroppen se der etter ut. Husk at en sunn kropp også er et sunt sinn og hode. Unn deg det du måtte ønske, lag dine egne regler og forhold deg til det som passer og fungerer for deg. Ikke heng deg opp i hva som er rett og galt i samfunnet, bare du kan bestemme hva som er rett for deg.

Bilder jeg aldri trodde skulle se offentligheten - fra 2014 under hjerteovervåkning, utrolig nok gikk jeg ned ytterligere 4 kg til.
Bilder jeg aldri trodde skulle se offentligheten - fra 2014 under hjerteovervåkning, utrolig nok gikk jeg ned ytterligere 4 kg til.

Under ser dere bilder fra i fjor. Det er bilder jeg svært sjeldent ser på og når jeg gjør minner det meg kun på en tid jeg aldri ønsker å oppleve igjen. Aldri har jeg hatt det så vondt som da.. Og jeg som trodde alt ville bli bra, bare jeg ble tynn!

Nå er det bare 28 dager til jeg pakker både valker og badedrakt og setter kursen til Toscana, sol og varme. Lette sommerkjoler og badetøy. Solhatt og mitt beste accessorie denne sommeren - kameraet mitt og den fine blomster reimen jeg har kjøpt til!

Dette innlegget ble først publisert på Marianne Naustviks blogg og er gjengitt med tillatelse fra forfatteren.