Charlie Siem har spilt for Lady Gaga, og møtte Miley Cyrus i New York tre dager før han ble intervjuet av TV 2, men hevder at det vi trenger i dagens samfunn er klassisk musikk.

Jobber som modell

– Jeg tror det er sunt å gi folk den musikken jeg liker å spille. Beethoven, Brahms, Mozart og Bach er bra for folk. Det krever at folk roser seg ned litt og blir tålmodig, forklarer fiolinvirtuosen som selv komponerer stykker og har utgitt flere album.

Likevel tjener stjernefiolinisten til tider mer penger som modell enn som musiker når han tar modelloppdrag for Armani, Dior, og Boss og blir profilert i Vogue.

– Jeg ble overrasket. Jeg ville aldri ha tenkt på meg selv som en potensiell modell, sier han ydmykt. 

Fleiper med sivilstatus

At briten appellerer til folk over hele verden, viser spørsmålene han får i sosiale medier: «Er du singel? Er du homofil?»

Når Lørdagsmagasinet spør om Siem har jente- eller guttekjæreste svarer han:

MODELL: Charlie Siem beskriver modelljobbingen som gøy. Foto: BOSS
MODELL: Charlie Siem beskriver modelljobbingen som gøy. Foto: BOSS

– Jeg har en av hver.

Han smiler og fortsetter.

– Nei, jeg har ikke...Jeg vet ikke helt. For øyeblikket har jeg nok med meg selv. Ting går fortere når du er alene. Sånn har det definitivt vært for meg, konkluderer han. 

Lar skjebnen bestemme

Siem er venn med kanskje Norges mest kjente fiolinist Arve Tellefsen, som ventet til han var i 60-årene med å stifte familie. Tellefsen vil ikke komme med noen råd til 29-åringen vedrørende kjærlighet.

– Der er det skjebnen som rår, sier trønderen med et smil.

Til sommeren spiller Tellefsen og Siem sammen både i Stavern og i Oslo. Før det skal Siem underholde samfunnstopper på Gunhild Stordalens EAT-konferanse i Stockholm og deltakerne på en av verdens største shippingmesser, Nor-Shipping.

– Han er en god musiker og så er han en god venn, og så har han et veldig tak på publikum og det teller jo bra det også, poengterer Tellefsen.

– Disiplin mer verdt enn penger

29-åringens faste følge er en 280 år gammel Guarneri-fiolin verdt flere titalls millioner kroner.

– Den er uvurderlig fordi den er en del av meg. Det er som om du kapper av meg armen. Hva er armen min verdt?

Siems far er milliardær Kristian Siem. Junior mener at disiplinen han har fått med seg fra barndommen har langt større verdi enn pengene.

– Disiplin er avgjørende. Lykken kommer etter hardt arbeid, den kommer ikke av å få det du ønsker deg umiddelbart, sier han.

Derfor vil musikeren fortsette å øve til perfeksjon, for modelljobbingen er kun avveksling.

– Det som er mest gøy, er å spille. Det er når det går bra, musikk gir livet mening. Å gjøre en gøy fotojobb, det er ikke meningsfylt. Det er gøy i øyeblikket, det er popkultur. Det er som å høre på en flott poplåt, avslutter han.