Her er svenskenes bruktbil-favoritt

Og dette er de fem viktigste punktene de ser etter ved kjøp.

Volvo V70 er svenskenes mest populære bruktbil. Og Volvo er det mest ettertraktede merket.
Volvo V70 er svenskenes mest populære bruktbil. Og Volvo er det mest ettertraktede merket.

Akkurat som i Norge, selges det i Sverige langt flere bruktbiler i løpet av året enn nybiler. Motstykket til finn.no, er Blocket.se. Dette er altså det foretrukne markedsstedet for våre kjære naboer, når de skal kjøpe eller selge bruktbil.

I Sverige er det jo rene fantasipriser på bil, sammenlignet med i Norge. Det er til å le, eller egentlig mest, grine av. Så det skal vi ikke dvele så mye over denne gangen.

Nå har Blocket gjort en undersøkelse for å se hvilken bruktbil som er mest populær. Og svaret er kanskje ingen stor bombe. Vi vet også at den samme bilen står rimelig høyt på ønskelisten til mange her hjemme.

Les også: Nei, du må ikke finne på å gi garanti privat

Volvo som gjelder

Svenskene er nemlig veldig glade i sitt "eget" bilmerke: Volvo. Riktignok har de fått kinesiske eiere, men det legger ingen demper på entusiasmen. Volvo er nemlig både det mest annonserte, og det mest ettersøkte merket.

Går vi  dypere ned i materien, finner vi at den modellen som er mest populær, er familiebilen V70. En romslig og sikker stasjonsvogn.

Les også: Slik kutter du bilkostandene

Våren = høytid for bilsalg

Det er ikke tilfeldig at informasjonen slippes akkurat nå. På våren kjøpes og selges det nemlig flere biler enn ellers på året. Akkurat nå leter 2,5 millioner mennesker etter bil på Blocket.se, hver uke. 

– Det er aktivitet som aldri før. Vi har 150.000 biler til salgs, og 30 prosent av alle bilene selges iløpet av det første døgnet, forteller pressesjef på Blocket.se, Bessie Wedholm  til automotorsport.se.

Til sammenligning er det på finn.no rundt 60.000 biler til salgs til enhver tid.

Det viktigste ved kjøp av bruktbil

I en undersøkelse har brukerne av Blocket blitt bedt om å rangere de viktigste punktene de ser etter i forbindelse med bilkjøpet. Her er svarene de fikk:

 

  1. Hvordan ser bilen ut innvendig (skal være ren og pen)
  2. At den ikke har lakk- eller plastskader
  3. At motoren ser ren og fin ut
  4. At servicehefte medfølger
  5. At det følger med tilstandsrapport

Les også: Volvos super-SUV: Både et råskinn - og miljøvennlig

Miljøet ikke så viktig

Brukerne har også blitt spurt om hva som er viktigst når de søker etter aktuelle biler. Her var svarene at bilen skal være praktisk. Deretter kommer kilometerstand, merke og at den er billig i drift. 

At den må være miljøvennlig er ikke så viktig for svenskene.

I Norge har det vært en eksplosjon av miljøvennlige elbiler også på bruktmarkedet. Men populariteten her hjemme skyldes nok vel så mye gunstige priser og andre praktiske og økonomiske fordeler, enn omtanke for miljøet ...

Les også: Beste bruktbilkjøp? Sjekk kalenderen!