BEKREFTET: Her er Branns nye trener

– Jeg var på Kreta og måtte slippe alt jeg hadde i hendene for å komme til Bergen, sa Branns nye trener.

Lars Arne Nilsen (51) er Branns nye trener slik TV 2 meldte torsdag kveld. Nilsen blir dermed Rikard Norlings etterfølger på Brann Stadion. Svensken fikk sparken onsdag kveld.

Se reportasje øverst i saken!

Det bekrefter klubben på en pressekonferanse fredag kveld at de har signert den tidligere Hødd-treneren ut 2015-sesongen.

– Jeg var nede på Kreta og fikk beskjed om at det er aktuelt. Jeg måtte slippe alt jeg hadde i hendene å komme til Bergen. Jeg har reist rundt halve Europa, forklarer den nye Brann-treneren.

Se hele intervjuet med Nilsen til høyre i saken!

– Det er klart at det er stort for meg å trene Brann. Det er min klubb. Jeg har holdt med dem siden jeg var en liten gutt. Det å stå her i dag å få være med å se om vi kan få til noe er spennende, sier Nilsen til TV 2.

– Er laget godt nok til å rykke opp?

– Det får vi se. Jeg mener det er et stort potensial, men jeg synes det er vanskelig å si det. Vi får se hvilken respons vi får de neste ukene, fortsetter den nye Brann-treneren. 

Stort potensial

Nilsen mener det er helt uproblematisk at han kun får kontrakt ut 2015-sesongen. Nå ønsker den tidligere Hødd-treneren å få ut potensialet i Brann. Nilsen fortalte om minnene han hadde med klubben under cupfinalen i 2004 som han så sammen med sin sønn.

– Det sier litt om hvor vanvittig potensial i denne klubben er, når Bergen fyller Ullevaal og Lyn-gjengen har kun en liten krok for seg selv, sa Nilsen.

Fungerende sportssjef Rune Soltvedt er kjempefornøyd med å ha landet på den tidligere Hødd-treneren. Nilsen var Branns førstevalg i trenerjakten.

– Vi er kjempeglade for å ha Lars Arne her. Først er det ut 2015-sesongen. Vi ønsker ham velkommen til verdens fineste fotballklubb, forklarer Soltvedt.

Den tidligere Hødd-treneren ankom fredag Bergen og satt i forhandlinger i flere timer sammen med fungerende daglig leder Vibeke Johannesen og fungerende sportssjef Rune Soltvedt på Brann Stadion.

Mediesjef Gorm Nattlandsmyr opplyste til TV 2 tidligere på kvelden at det ikke var sikkert at det vil komme en avklaring fredag.

Høy stjerne hos Soltvedt

Soltvedt sa til TV 2 torsdag formiddag at klubben er i dialog med treneren som skal være klubbens førstevalg. Han håpet å ha treneren på plass til mandagens kamp mot Follo, men ville ikke si hvem det er snakk om. 

– Vi trenger en trener som kan snu den negative trenden. Vi trenger en trener med menneskelige egenskaper og som er fotballfaglig dyktig, sa Soltvedt da.

Den tidligere Hødd-treneren har en høy stjerne hos sportssjef Soltvedt, som i lang tid ledet Branns utviklingsavdeling sammen med Lars Arnes bror, Helge Nilsen.

Nilsen ledet Hødd til et sensasjonelt cupgull i 2012. Da slo klubben ut Brann i semifinalen.

Han ga seg etter 2013-sesongen, og har gått uten trenerjobb siden.

Nilsen er fra Sotra utenfor Bergen, og regner seg selv som Brann-supporter.

– Hvis Brann kontakter meg noen gang, slipper jeg det jeg har i hendene og stiller på dagen, sa han til Bergens Tidende tidligere i år.