Kristoff spurtet til seier

Alexander Kristoff spurtet inn til nok en etappeseier i Tour des Fjords.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour des Fjords hver dag på TV 2 og TV 2 Sumo kl. 15.30.

Andre etappe av Tour des Fjords gikk fra Jondal til Haugesund. 

Etter 205 kilometer i dårlig vær var det duket for en massespurt inn mot mål på Rådhusplassen i Haugesund.  

Nok en gang var det Alexander Kristoff som gikk seirende ut av massespurten. Dermed tok nordmannen sin andre seier av to mulige i Tour des Fjords. 

Jasper Stuyvens (Trek Factory) ble nummer to, Asbjørn Kragh Andersen (Team trefor - Blue Water) nummer tre og Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) nummer fire på torsdagens etappe. 

Seieren var Kristoffs 15. så langt i sesongen. Det er det ingen andre som har klart å matche. 

Syklet rett i dusjen
Etappen ble nok en gang preget av kaldt og dårlig vær og Kristoff ble sendt rett i dusjen av Katjusja-ledelsen. 

– Vi ga ham beskjed om å gå rett i dusjen. Vi har fortsatt tre dager igjen av rittet. Og det har regnet fem timer i strekk i dag. Hadde han stoppet for ett intervju hadde han blitt stående, sier pressesjef Philippe Maertens til TV 2. 

– Dette var kaldt. Det var mange lag som forsøkte å få frem spurterne sine, så det ble litt kaos. Men jeg kom frem på slutten og kunne nok ventet enda litt lengre, men  Danny van Poppel kom fort og da gikk jeg til på slutten fordi jeg følte meg såpass sprek, sier Alexander Kristoff etter å ha tatt seg en varm dusj.   

– 15 seire så langt denne sesongen. Hvor skal dette ende?  
–  Jeg vet ikke. Jeg har ikke satt meg noe mål på det, så lenge det blir mange, gliser han. 

Lovet lagkameratene middag
– Jeg har lovet lagkompisene at dersom jeg vinner tre etapper, så skal jeg spandere middag. Nå har jeg én igjen, smiler Kristoff.

– Hva er grunnen til at du er så suveren?
– Det er selvsagt mye takket være laget. Før måtte jeg kjempe for posisjoner, men nå har jeg mye respekt i feltet. Alle vet at det er best å følge meg. Da slipper jeg det litt lettere til. Da får jeg det lettere og får mer krefter i spurten.

Austevoll i brudd
Ole André Austevoll fra Team FixIT.no gikk tidlig i brudd, men ble tatt igjen av Håvard Blikra fra Coop-Øster Hus 23,5 kilometer fra mål. De to ble kjørt inn av resten av feltet like etter. 

Med 16 kilometer til prøvde Thomas Larsen å stikke, men ble raskt hentet inn og da det gjenstod 12 kilometer var alle samlet.

Pawel Bernas og Andreas Erland prøvde seg på et lite brudd, men de fikk aldri stor nok luke og hele feltet kom samlet inn til målgang i Haugesund. 

Tredje etappe går fra Stord til Sauda fredag. Feltet triller avgårde 13.45.