FIKK SE FLYTIDENE: Rikard Norling ble møtt av tre valg for fly fra Bergen til Stockholm på BAs forside torsdag. Foto: Scanpix/BA-faksimile/montasje
FIKK SE FLYTIDENE: Rikard Norling ble møtt av tre valg for fly fra Bergen til Stockholm på BAs forside torsdag. Foto: Scanpix/BA-faksimile/montasje

Lokalavis latterliggjorde Norling - nå beklager de

Reaksjoner på BAs forside har fått ledelsen til å legge seg flat.

Rikard Norlings exit som Brann-trener har langt ifra gått upåaktet hen, og spesielt de bergenske mediene har vært aktive de siste dagene.

Da svenskens avgang var et faktum onsdag kveld, betydde det også at lokalavisene kunne ha ferske avisforsider som spilte på avskjeden torsdag.

Torsdag våknet dermed den sparkede svensken opp til en BA-forside med et bilde av seg selv, samt tittelen «Norlings tre valg». De tre valgene var de tre ulike flyrutene fra Flesland til Stockholm.

Forsiden skapte reaksjoner i sosiale medier, der flere av norsk fotballs fremste mediefolk tok til ordet.

– Mange pinlige førstesider i norske aviser, men på sport sikrer Bergensavisen seg en soleklar pallplass, med dagens elendighet om Norling, skrev Tippeliga-kommentator Kenneth Fredheim på Twitter.

– En god tabloid førsteside skal ha eleganse. Dagens BA-oppslag har null av det, skrev VG-journalist Morten Stokstad.

– BAs måte å ta farvel med Rikard Norling på må være den pinligste og mest ynkverdige i Bergens-pressens ikke altfor ærerike historie. Lavmål, skrev TV 2s Davy Wathne, som kjenner de bergenske mediene bedre enn de fleste.

Reaksjonene var også sterke blant andre Twitter-brukere.

– Ikke les eller kjøp @BA_no imorgen. Skammelig og pinlig forside. Blir flau. Nytt lavmål fra den kanten, skrev Twitter-brukeren @christaineikaas, som på sin forside skriver at han er «pedagog som skriver om fotball og annet spennende som byr seg på».

BA: – Det var ikke meningen. Det er ofte vanskelig å lage forsidebudskap
Nå legger BA seg flat.

– Hvis Rikard Norling føler at forsiden var nedlatende, beklager vi det. Det var ikke meningen. Det er ofte vanskelig å lage forsidebudskap. Særlig i saker som ruller og går og utvikler seg fortløpende, sier ansvarlig redaktør Anders Nyland til egen avis.

Redaktøren påpeker at hans avis' intensjon aldri var å være nedlatende overfor den avgåtte Brann-treneren.

– Siden spiller på det faktum at Norling skal forlate byen. Om vi lykkes eller ikke kan diskuteres, men det har ikke vært vår intensjon å være nedlatende eller ufin, sier Nyland. 

Forsiden gikk heller ikke upåaktet hen i andre kretser enn fotballen.

– BA må gå!!! For en ubrukelig forside. Der Norling viser klasse i nederlag, rykker BA ned tre divisjoner. Skam! skrev stortringsrepresentant Peter C. Frølich.

Også en av byens butikker meldte seg på i «diskusjonen». De valgte nemlig å snu avisene og skrev teksten «Vi tar avstand fra mobbing, og har derfor valgt å snu dagens BA.» i avishyllen.