Politiet stilte med omfattende ressurser under storkontrollen på E18. Foto: Lars Ravn, ta.no/Amedia.
Politiet stilte med omfattende ressurser under storkontrollen på E18. Foto: Lars Ravn, ta.no/Amedia.

Politiet stoppet alle på E18

Over 20 tjenestemenn sto klare.

Politibiler og uniformert politi sto tett i tett da politiet i Telemark startet storkontroll på E18, ikke langt fra fylkesgrensa til Vestfold.
Ved 22-tiden onsdag opplyser politiet at de tok beslag i ett førerkort og måtte foreta flere avskiltninger. Ingen ble tatt med promille, skriver ta.no:

UP-sjef for Telemark og Vestfold, Andreas Rødø, forteller til TA at over 20 tjenestemenn deltar i storkontrollen som ble holdt ved Lanner trafikkstasjon på E18 i Porsgrunn onsdag ettermiddag.

Stoppe ruskjørere

Det er spesielt rus og kriminalitet som får fokus under kontrollen.

– Så langt i år har UP her i distriktet pågrepet 150 personer. Vi håper å plukke enda flere i dag, sier Rødø.

– Vi vet at i 20 prosent av dødsulykkene er det rus involvert. Ved å luke ut ruskjørere i dag, forhindrer vi tap av liv i framtiden, legger han til.

Kamera og narkohund

Politiet har også med seg et ANPR-kamera, et kamera som i løpet av få sekunder leser bilens nummerskilt og gir politiet all data som er registrert på bilen. Totalt har UP her i distriktet tre slike maskiner, som kan plasseres i sivile politibiler.

E18 mellom Vestfold og Telemark er også en kjent rute for smuglere som har bilen fulle av ulovlig gods.

- Slik kan vi se om bilen tidligere har vært registrert i forbindelse med kriminell virksomhet. Vi har også med oss narkotikahund, så vi er ute etter å få stoppet all type kriminalitet, forteller UP-sjefen.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ta.no – her:

LES OGSÅ: Se hva som skjer når du stopper 2000 biler